FİLİSTİNLİ ESİR NASIR EBU HAMİD KANSERE YAKALANDI
BATI YAKA , 02 Kasım 2021 10:16Fetih ve Filistinli Esirler Kulübü, Batı Şeria'nın orta kesimindeki Ramallah kentinin güneyindeki el-Amari mülteci kampında yaşayan hasta tutuklu ve Fetih lideri 49 yaşındaki Nasır ebu Hamid'e, kötü huylu bir tümörden kaynaklı kanser teşhisi konulduğunu açıkladı.

Fetih Genel Başkan Yardımcısı Mahmud el-Alul, Ramallah'a komşu olan el-Bireh'teki Hareket Seferberlik ve Organizasyon Komisyonu'nun genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında, ebu Hamid'in sağlık durumu hakkında, "Nasır'ın vücudunda bir tümör keşfettikten bir süre sonra bir dizi testlerden geçti, ancak diğer testler son zamanlarda bu kitlenin kötü huylu bir tümör olduğunu gösterdi" dedi.
El-Alul, "Hapishane kliniği doktoru Nasır’a karaciğer sorunları olması sebebiyle tedaviye ilişkin güvence verdi, ancak pratikte tedavi edilmedi ve tıbbi ihmalle gerekli testlerden geçmedi" dedi.
Nasır'ın annesi Latife ebu Hamid yaptığı konuşmada, "Korona salgınının başlangıcından bu yana Nasır’ı sadece bir kez ziyaret ettim ve sağlığının eskisi gibi olmamasına rağmen moralinin yüksek olmasına şaşırdım." dedi.
Filistin Esirler Kulübü Başkanı Kadura Fares, "Nasır ebu Hamid meselesi sadece siyasi ve diplomatik düzeyde değil, direniş sahasında da gündemin ön saflarında yer almalıdır." dedi.
Nasır ebu Hamid, 11 yaşından beri birçok kez tutuklandı, en son 2002'de tutuklandı, yedi müebbet hapis ve 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve bugüne kadar esaret altında kaldı.
Ebu Hamid, işgalin kurşunlarından aldığı yaralar sonucu zor sağlık koşullarıyla karşı karşıya kaldı. bu yıl, durumu özellikle geçen ağustos ayında önemli ölçüde kötüleşti ve akciğer tümörü olduğu tespit edildi ve hastalığın başlangıcı, tedavinin sağlanmasında kasıtlı tıbbi ihmal ve erteleme politikasından muzdaripti ve geçen ayın 19'unda akciğerlerdeki tümörü çıkarmak için ameliyat oldu ve kısa bir süre sonra tekrar Aşkelon hapishanesine nakledildi.
Tutuklu ebu Hamid, işgal hapishanelerinde ömür boyu hapis cezasına çarptırılan beş kardeş arasında yer alıyor. Ailesinin evi de en son 2019'da olmak üzere beş kez yıkıldı.
rasthaber
BATI YAKA , 02 Kasım 2021 10:16
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
