İZAK RABİN'İN ÖLDÜRÜLMESİNDE NETANYAHU'NUN PARMAĞI MI VAR?
SİYONİST REJİM, 18 Ekim 2021 08:17İsrail'in Kanal 12 adlı televizyonu, dün (17 Ekim Pazar), Likud Partisi Genel Başkanı ve eski İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun, Rabin'in öldürülmesinin yıldönümü münasebetiyle düzenlenecek anma törenlerine, ilk kez ve şimdiye kadar izlediği tutuma aykırı bir tavır sergileyerek iştirak etmeyeceğini haber vermişti.

Bu arada Rabin Ofisi eski Genel Müdürü FM 103 adlı radyoya yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun 26 yıl önce muhalefetin başını çektiği sırada sergilediği tavırdan dolayı, katılacaklar tarafından sert eleştirilere maruz kalacağını bildiği için bu kez yıllık anma törenlerine katılmama kararı aldığı iddiasında bulundu.
Söz konusu kişi açıklamasında; "Netanyahu'nun bu hikayede büyük bir rolü var." ifadesini kullandı.
Siyonist işgal rejiminin eski başbakanlarından olan İzak Rabin, 5 Kasım 1995 tarihinde, FKÖ ile Oslo İlkeler Anlaşması imzalamayı ve uzlaşmayı kabul etmesinden dolayı bir resmi tören esnasında Yigal Amir isimli aşırı siyonist bir şahıs tarafından öldürülmüştü.
Rabin Ofisi'nin eski Genel Müdürü, Rabin'e yönelik bu cinayetin işlenmesinde Netanyahu'nun tahriklerinin büyük payı olduğu iddiasında bulunarak; "İkinci bir cinayet işlenmesini de uzak bir ihtimal olarak görmüyorum." ifadesini kullandı.
Söz konusu şahsın bu sözüyle de Bennett'e yönelen bir tehlikeye işaret ettiği sanılıyor. Netanyahu'nun işgal rejiminin parlamentosu durumundaki Knesset'te yaptığı konuşmada; "Bennett, orta ve sol gruplar ile Arap Listesi'ni bir araya getirerek koalisyon oluşturmasından sonra hükümetin yasal bir başkanı değildir." ifadesini kullanması dikkat çekmişti.
İşgal rejimi bugün, Rabin'in öldürülmesinin, İbrani takvimine göre 26. yıldönümü münasebetiyle anma törenleri düzenliyor. Törenin öğleden sonra Kudüs'teki Herzl Tepesi'nde bulunan Devlet Büyükleri Mezarlığı'nda başlayacağı duyurulmuştu. Ayrıca başta Knesset olmak üzere muhtelif kurumlarda da onun anılması için özel programlar ve oturumlar düzenleneceği bildirilmişti.
Filistin Enformasyon Merkezi
SİYONİST REJİM, 18 Ekim 2021 08:17
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
