NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU
BATI YAKA , 25 Eylul 2021 09:58İşgal güçlerinin, Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un güneyindeki Beyta kasabasında dün düzenlenen gösterilere işgal güçlerinin müdahale etmesi sonucu yaralanan Filistinlilerden Muhammed Ali Hubeysa adlı bir gencin akşam saatlerinde şehit olduğu haber verildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Beyta kasabasının ahalisinden olan Hubeysa'nın başına gerçek mermi isabet etmesi sonucu ağır yaralandığını, çok kritik bir halde Necah Hastanesi'ne ulaştırıldığını ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını ve şehit olduğunu duyurdu.
Habisa'nın da şehit olmasıyla birlikte Sabih Dağı savunması için verilen mücadelede şehit edilen Filistinlilerin sayısının 8 olduğu belirtildi. İşgal rejiminin bu bölgeye yönelik yahudileştirme faaliyetlerine karşı bölge ahalisi sürekli mücadele ederek eylemler ve gösteriler düzenliyor. İşgalcilerin bu eylemlere ve gösterilere müdahale etmesi çatışmalara neden oluyor.
Bugün de Nablus'a bağlı Beyta ve Beyt Decen kasabalarında gösteriler düzenlenmiş, işgal güçlerinin müdahalesi sonucu birçok kişinin yaralandığı haber verilmişti.
Filistin Kızılay Teşkilatı bugünkü olaylarla ilgili yaptığı açıklamada bugünkü olaylarda 8 kişinin lastik kaplamalı veya madeni mermiyle yaralandığını, onlarca kişinin de atılan gaz bombalarından etkilendiğini duyurdu. Ekiplerinin 28 kişiye müdahalede bulunduğunu, bunlardan birinin kafasına mermi isabet ettiğinin ve durumunun ağır olduğunun tespit edildiğini açıklayan Kızılay bu kişinin daha sonra hastanede hayatını kaybettiğinin öğrenildiğini dile getirdi.
Filistin Enformasyon Merkezi
BATI YAKA , 25 Eylul 2021 09:58
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
