SİYONİST ASKERLER HER YERDE 6 FİLİSTİNLİ ESİRİ ARIYOR
SİYONİST REJİM, 07 Eylul 2021 10:48
İşgalci siyonist katiller, dün sabaha doğru Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin kuzeyinde Bisan'a yakın bir yerde bulunan Celbu' Hapishanesi'nden dün (6 Eylül Pazartesi) sabaha doğru kaçan 6 Filistinli esiri bulabilmek için işgal altındaki Filistin topraklarının her tarafında yoğun bir şekilde arama çalışmaları yürütüyor. Bunun için emniyet ve ordu birliklerini seferber etmiş durumda.
Siyonistlere ait Walla haber sitesinin yayınladığı habere göre işgal rejiminin sınır koruma birliklerinden ve cezaevleri güvenliği birimlerinden çok sayıda asker dün esirlerin firar ettiğinin anlaşılmasından hemen sonra onların kaçtığı cezaevinin bulunduğu Bisan bölgesine sevk edildi. Ayrıca esirlerin kullanmaları muhtemel olan 260 yerde askeri kontrol noktası oluşturuldu. İşgalci saldırganlar esirleri yakalama iddiasıyla buradan geçen herkesi kontrol ediyor.
Haberde, işgal rejiminin adı geçen cazevinin, tünelin açıldığı tarafında yer alan gözetleme kulesinde görevli nöbetçi elemanın verdiği ilk bilgilere dayanılarak birtakım tespitler yapıldı.
Ancak yapılan çalışmalara dayanılarak, kaçan esirlerden ikisinin Ürdün tarafına geçmiş olabileceği dördünün ise henüz işgalcilerin kontrolündeki topraklarda bulunduğu yönünde tahminlerde bulunulduğu belirtildi. İşgalcilerin kontrolündeki topraklarda kalan dört kişiden ikisinin ise Suriye'den işgal edilmiş olan Golan Tepeleri'nde yer alan Mecdelu Şems mıntıkasında saklanıyor olabileceğinin iddia edildiğine dikkat çekildi.
İşgal rejimi yetkililerine dayanılarak verilen haberlere göre siyonist işgalci, firari esirleri yakalamak için pazar yerleri ve yahudi mabetleri de dahil olmak üzere insanların toplu halde bulundukları tüm alanlarda da sıkı bir arama çalışması yürütüyor.
Esirlerin firar için kullandıkları tünelin kazılması işleminin en az bir yıl sürdüğü tahmin ediliyor.
Siyonist işgal yönetiminin cezaevleri idaresi dün sabah yaptığı açıklamada Celbu' Hapishanesi'nde tutulan altı esirin, tünel kazarak yerel saatle, 04.00 sıralarında kaçtıklarının tespit edildiğini duyurmuştu. Esirlerin kaçtıklarının anlaşılmasından sonra işgal rejimi bölgede, helikopterlerden de yararlanarak geniş çaplı bir arama çalışması başlattı. Esirlerin Ürdün tarafına kaçmalarının engellenmesi için Ürdün sınırındaki işgalci askeri güçler de takviye edilmişti.
Kaçan altı esirden beşinin İslami Cihad Hareketi'ne, birinin ise Fetih hareketinin askeri kanadı durumundaki Aksa Şehitleri Tugayları'na mensup olduğu belirtildi.
Filistin Enformasyon Merkezi
SİYONİST REJİM, 07 Eylul 2021 10:48
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
