AB'DEN SİYONİST YERLEŞKELER UYARISI
KUDÜS, 05 Temmuz 2021 11:47Avrupa Birliği (AB), işgalci İsrail makamlarının, Filistin halkına ve topraklarına yönelik yürüttüğü Yahudi yerleşim alanlarını genişletme, zorunlu tehcir, tahliyeler, yıkım ve evlere el konulması gibi tek taraflı adımlarının uluslararası hukuka göre yasa dışı kabul edildiğini bildirdi.

AB temsilcisi, AB'nin Kudüs ve Ramallah'taki misyonlarının başkanlarıyla yaptığı ortak açıklamada, İsrail makamlarının, söz konusu gayrimeşru faaliyetleri derhal durdurması gerektiğini belirterek, ayrıca işgal rejimini, Filistinlere yasal inşaat ve restorasyon için uygun izinleri sağlamaya çağırdı.
Kudüs mahallelerindeki gerginliğin artmasına, çatışmalara ve sivillerin ölümüne bir an önce son verilmesi çağrısında bulunan AB’li yetkili, iki devletli çözüm vizyonuna ve önerisine destek olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.
Açıklamada, AB’nin, iki devletli çözümün uygulanabilirliğini baltalayan tüm adımlara kesin olarak karşı çıktığı, taraflar arasındaki güvenin yeniden inşa edilmesi ve müzakereler masasına geri dönmek için bunlara uygun politikaların izlenmesinin önemine dikkat çekildi.
Öte yandan İsrail güçleri, işgal altındaki Kudüs'ün Silvan beldesine bağlı el-Bustan Mahallesi'nde bir Filistinliye ait dükkanı imar izni olmadığı gerekçesiyle yıkmıştı.
İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Silvan beldesindeki el-Bustan Mahallesi ve diğer beş mahallenin Filistinli sakinleri, İsrail'in istilacı Yahudi yerleşimciler lehine aldığı kararlarla zorla tahliye edilme tehdidiyle karşı karşıya bulunuyor.
Silvan'ı Savunma Komitesi Sözcüsü Fahri Ebu Diyab, Safa Ajansı'na daha önce yapmış olduğu bir açıklamada, Silvan beldesinde yıkım ve etnik temizlik tehdidi altında olan 6 mahalle olduğunu, binaların %40'ından fazlasının yasa dışı oldukları iddiasıyla yıkımla tehdit edildiğini belirtmişti.
Filistin Enformasyon Merkezi
KUDÜS, 05 Temmuz 2021 11:47
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
