FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİ'NDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
İSLAMİ CİHAD, 10 Mayıs 2021 05:43Filistin direnişinin önde gelen gruplarından İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Hıdır Adnan, Siyonist İsrail’in, Mescidi Aksa’da Filistinli vatandaşlara yönelik bir katliam gerçekleştirdiğini vurguladı.

Mescidi Aksa’ya baskın yapılması ve burada nöbet tutan yüzlerce Filistinli murabıtın yaralanmasının, bedeli ağır ödenecek bir suç olduğunu aktaran Adnan, “Halkımızın direnişine güvenimiz tamdır.” ifadelerini kullandı.
İslami Cihad’ın önemli isimlerinden olan Adnan, “Mescidi Aksa’daki haykırışlar, yürekleri yakıp kayaları çatlatırken, herkesi daha fazla sorumluluk alma zorunda bırakıyor.” sözleriyle tüm İslam alemini, işgal güçlerinin insanlık dışı uygulamaları karşısında harekete geçmeye davet etti.
Açıklamasında Adnan, Yahudi yerleşimcilerin yasa dışı baskınlarının önünü açmak pahasına Mescidi Aksa’daki oruçlu ve ibadet eden Filistinlilerin kanlarını akıtmaktan çekinmediğini belirtti.
Diğer taraftan dünyanın her yerinden, İsrail güçlerinin, Mescidi Aksa'da Filistin halkına sert müdahalesine tepkiler çığ gibi gelmeye devam ediyor.
Mescidi Aksa’da Neler Oluyor?
Aşırılık yanlısı terörist Yahudi örgütleri liderlerinin, Kudüslü direnişçilerle karşı karşıya gelmekten çok korktuğunu söyleyen Adnan, Yahudi yerleşimcilerin, Mescidi Aksa’ya baskın yapmak için İsrail ordusunun arkasına saklandığını belirterek, Kudüslü direnişçilerin, işgal altındaki Filistin toprakları üzerinden yapılan tüm Siyonist planları suya düşüreceğinin altını çizdi.
Bulundukları her yerde fitne ve bozgunculuk çıkaran faşist Yahudi yerleşimcilerin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa'ya baskın yapmasını önlemek için nöbet tutan Filistinli murabıtlar yine hedef alındı.
Bugün (10 Mayıs Pazartesi) sabah erken saatlerde Mescidi Aksa’ya baskın düzenleyen işgal güçleri, Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti. Duruma tepki gösteren Filistinli murabıtlar ile eli kanlı terörist İsrail askerleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.
Ayrıca Filistin Kızılay’ı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, işgal güçlerinin, Mescidi Aksa’da nöbet tutan murabıtlara yönelik baskın ve saldırılarında yüzlerce Filistinli yaralandı. Açıklamada, Kızılay ekiplerinin, 175’ten fazla yaralıyı bölgedeki hastanelere naklettiği ifade edildi
Filistin Enformasyon Merkezi
İSLAMİ CİHAD, 10 Mayıs 2021 05:43
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
