İSMAİL HENİYYE SEÇİMLERİN ERTELENMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ
HAMAS, 01 Mayıs 2021 10:02Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Filistin Yönetimi’nin, İsrail makamlarının işgal altındaki Doğu Kudüs’teki seçimlere ilişkin bir cevap vermemesini bahane ederek 22 Mayıs’ta yapılması planlanan Filistin milletvekili seçimlerini erteleme kararının esef verici olduğunu vurguladı.

Hamas hareketine bağlı El-Aksa televizyonuna açıklamalarda bulunan Heniyye, seçimler sonrası oluşturulması planlanan kurumlar yoluyla çözülmesi gereken birçok meselenin bulunduğunu belirtirken, bu nedenle seçimleri erteleme kararının, Filistin davasını büyük bir boşluğa sürüklediğini belirtti.
Heniyye, “Seçimleri ertelemek, aslında seçimleri iptal etmek ve Filistinlilerin siyasi haklarına el koymak anlamına gelmektedir.” ifadelerini kullandı.
Seçimlerin Kudüs’te de icra edilmesinin zaruri olduğuna inandıklarını aktaran Heniyye, ancak Kudüs seçimlerinin, İsrail’den alınacak izne bağlanmasına karşı çıktıklarını bildirdi.
“Tüm Filistinliler, Kudüs savaşı konusunda hemfikirdir” diyen Heniyye, Kudüs seçimleri için de her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Heniyye, gelecek süreçte yapılması gerekenleri ele almak üzere tüm Filistinlilerin katılacağı bir ulusal uzlaşı toplantısı gerçekleştirme çağrısında bulunarak, milletvekili seçimlerinin, Kudüs başta olmak üzere tüm Filistin topraklarında olacak şekilde 22 Mayıs’ta yapılması taraftarı olduklarına dikkat çekti.
Abbas, Seçimlerin Ertelendiğini Resmen Duyurdu
Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, işgalci İsrail yönetiminin, “hükümet olmadığı” gerekçesiyle işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Filistin seçimlerine ilişkin kendilerine bir cevap vermekten kaçındığını açıkladı ve bunu gerekçe göstererek belirsiz bir tarihe kadar seçimlerin ertelendiğini resmen duyurdu.
İşgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinde 29 Nisan Perşembe günü akşam saatlerinde başlayan ve gece geç saatlere kadar süren Filistinli Liderler Toplantısı’nda 22 Mayıs’ta yapılması planlanan seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Abbas, “Bugün, Kudüs’te seçimlerin yapılmasıyla ilgili İsrail tarafından bizlere birtakım mesajlar ulaştı. Gönderilen mesajlarda, halihazırda İsrail hükümeti bulunmadığı için seçimler hakkında bir cevap veremedikleri belirtiliyor.” ifadelerini kullandı.
Filistin Enformasyon Merkezi
HAMAS, 01 Mayıs 2021 10:02
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
