ABDÜLFETTAH ŞELBİ 19 YILDIR SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDA
BATI YAKA , 31 Mart 2021 11:26Cenin'e bağlı Siletu'l-Harisiye beldesi sakinlerinden olan 48 yaşındaki Filistinli esir Abdülfettah Kamil Şelbi, bugün (31 Mart Çarşamba) itibariyle Siyonist İsrail zindanlarında 19. yılına girdi.

Cenin'deki Esirler Kulübü Müdürü Muntasır Semmur yaptığı açıklamada, 31 Mart 2021 tarihinde tutuklanan esir Şelbi’nin, işgal güçlerine karşı direnişe katıldığı gerekçesiyle 21 yıl hapis cezasına çarptırıldığını belirtti.
Şu anda İsrail'in Nakab Hapishanesi'nde tutulan esir Şelbi’nin evli ve üç çocuk babası olduğunu söyleyen Semmur, küçük erkek çocuğunun 2014 yılında “sperm kaçırma” yöntemiyle dünyaya geldiğini ifade etti.
İnsan hakları kurumlarının verilerine göre, hâlihazırda İsrail yönetimi hapishanelerinde Ocak 2021’e kadar çoğu uyduruk gerekçelerle tutuklanmış; 37’si kadın, 140’ı çocuk olmak üzere yaklaşık 5 bin Filistinli esir bulunuyor.
Siyonist İsrail zindanlarındaki Filistinli esirler, kronik hastalık ve yaşlılık gibi sıkıntıların yanında, işgal rejiminin hukuksuz uygulamaları sebebiyle kötü sağlık koşullarıyla boğuşuyor.
İşgalci İsrail zindanlarında bulunan esirlerin 50’si 20 yıldan, 29'u 25 yıldan ve 14'ü de 30 yıldan uzun süredir demir parmaklıklar ardında hayatını sürdürüyor.
Filistinliler, 20 yıl ve daha fazla bir süre işgalci İsrail zindanlarında bulunan Filistinli esirler için "Kıdemli Esir" tabirini kullanıyor.
İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıp mallarına zarar veriyor. Filistinlilere yönelik saldırıları ve tutuklamaları rutin bir hal alırken gün be gün işgalini artırıyor ve bu durum Filistin toplumunu derinden etkiliyor.
Başta BM olmak üzere muhtelif uluslararası kuruluşlar genelde Filistin halkının maruz kaldığı zulüm ve haksızlıklara duyarsız kaldıkları gibi Filistinli esirlerin ızdırapları, onlara uygulanan insanlık dışı muameleler karşısında da tepkisizliğini sürdürüyor.
Filistin Enformasyon Merkezi
BATI YAKA , 31 Mart 2021 11:26
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
