UCM'DEN FİLİSTİN KONUSUNDA SEVİNDİRİCİ KARAR
KUDÜS, 06 Şubat 2021 12:03Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Siyonist İsrail’in 1967’de işgal ettiği Filistin topraklarında işlediği savaş suçlarını soruşturma yetkisine sahip olduğuna dair karar verdi.

UCM’nin karar metninde, "Uluslararası Ceza Mahkemesi, İsrail'in Filistin topraklarındaki olası savaş suçlarını soruşturmayı onaylıyor ve yargı yetkisinin 1967 Altı Gün Savaşı'ndan bu yana İsrail tarafından kontrol edilen bölgelere kadar uzandığına karar veriyor." ifadelerine yer verildi.
Buna göre, abluka altındaki Gazze Şeridi, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs, soruşturmaya dâhil edilen Filistin toprakları içerisinde yer alıyor. Bu kararla birlikte UCM savcılarının işgalci İsrail'in askeri operasyonlarına yönelik savaş suçu soruşturması açabilmelerinin önü açılmış oldu.
Söz konusu karara ilişkin Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye’den bir açıklama geldi. UCM’nin, hukuk tanımaz işgalci İsrail’in işlediği savaş suçlarını soruşturmaya yetkili olduğu yönündeki kararını özgürlük, adalet, hakikat ve insanlığın zaferi olarak nitelendiren İştiyye, bu kararla birlikte, İsrail’in öldürdüğü Filistinlilerin kanları ile acılarını yüreklerinde taşıyan aileler açısından hakkın yerine gelmesine dönük umutların canlandığını belirtti.
Açıklamasında İştiyye, UCM'nin verdiği kararın, işlenen suçların zaman aşımına uğramayacağı ve faillerin cezasız kalmayacağı mesajı taşıdığını ifade etti.
Kararın, İsrailli makamların baskılarını akamete uğrattığını belirten İştiyye, UCM'den, işgal zindanlarındaki Filistinli esirler, yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve İsrail'in Gazze Şeridi’ne açtığı 3 savaş sırasında işlediği suçlar konusunda önüne gelen dosyalarda adli süreci hızlandırmasını talep etti.
Filistin Enformasyon Merkezi
KUDÜS, 06 Şubat 2021 12:03
Yorumlar (0)

ABDULLAH BARGUSİ'YE SİSTEMATİK İŞKENCE UYGULANIYOR

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI
