ZİYAD ENNEHHALE'DEN ABBAS YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ
İSLAMİ CİHAD, 10 Aralık 2020 05:51Filistin davasının önemli şahsiyetlerinden olan en-Nehhale, Filistin Yönetimi’nin İsrail’le güvenlik işbirliğine dönerek, bazı Arap ülkelerinin İsrail ile başlattığı normalleşme süreçlerine meşruiyet kazandıracağını belirtti.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehhale, Filistin Yönetimi’nin, Filistinli grupların genel sekreterlerinin 3 Eylül'de Ramallah ve Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gerçekleştirdiği eş zamanlı tarihi toplantılar örneğinde olduğu gibi verdiği sözleri yerine getirmemesi ve ulusal uzlaşı çabalarını çiğnemek suretiyle İsrail'le güvenlik işbirliğini yeniden başlatma kararı almasının Filistin halkına iyilikten ziyade kötülük getireceğini belirtti.
Filistin davasının önemli şahsiyetlerinden olan en-Nehhale, Filistin Yönetimi’nin İsrail’le güvenlik işbirliğine dönerek, bazı Arap ülkelerinin İsrail ile başlattığı normalleşme süreçlerine meşruiyet kazandıracağını belirtti.
Filistin Yönetimi Mahmud Abbas'ın daha önce, İsrail’le varılan normalleşme anlaşmalarını açık bir şekilde reddedip Körfez ülkelerinin İsrail ile bir anlaşma imzalayarak Filistinlileri sırtından bıçakladığı değerlendirmesinde bulunduğunu hatırlatan en-Nehhale, ne oldu da Filistin Yönetimi’nin tutumunu değiştirdiğini ve ihanet olarak gördüğü bir şeye kendisinin nasıl teşebbüs ettiği sorusunu sordu.
Dünya Direniş Alimleri Birliği’nin, Filistin'de Aralık 1987'de İsrail işgaline karşı başlatılan Birinci İntifada'nın 33. yıldönümü münasebetiyle düzenlediği konferansta yaptığı konuşmada en-Nehhale, bazı işbirlikçi Körfez ülkelerinin, işgalci İsrail rejimiyle normalleşme anlaşmalarını imzalayarak hem tüm ahlaki, dini ve ulusal değerleri ihlal ettikleri hem de Filistin’le asırları aşan müşterek tarih ve medeniyet birlikteliğini görmezden geldikleri değerlendirmesinde bulundu.
İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn arasında varılan "ilişkilerin normalleştirilmesi"ne yönelik anlaşmalar, ABD Başkanı Donald Trump'ın ev sahipliğinde Beyaz Saray'da düzenlenen törenle imzalanmıştı.
Filistin Enformasyon Merkezi
İSLAMİ CİHAD, 10 Aralık 2020 05:51
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
