KATİL SUUD VE İSRAİL REJİMLERİ MÜSLÜMAN KARDEŞLER HAREKETİ'NE NEDEN DÜŞMAN?
İSLAM ÜLKELERİ, 19 Kasım 2020 10:13Suudi Arabistan Kibar al-'Ulama heyeti, bir açıklama yaparak, Müslüman Kardeşleri'i, kendi parti amaçlarını takip eden bir terör örgütü olarak ilan etti. Kibar al-'Ulama heyeti, Müslüman Kardeşleri, tefrikacılık, fitnecilik, şiddet ve terörizmi desteklemekle suçladı.

Kibar al-'Ulama heyeti neden Müslüman Kardeşleri terörist olarak niteledi?
Bu bağlamda en önemli faktör, Arabistan'ın Müslüman Kardeşleri, kendisi için bir "düşman rakip" olarak görmesidir. Bilindiği gibi Müslüman Kardeşler, köklü ve sınırları aşan bir siyasi hareket olarak ilk olarak Mısır'da kuruldu, ancak Arap ülkelerinde kolları da faaliyette bulunmakta. Böylece, Al-i Suud, Müslüman Kardeşler'in büyümesi ve güç kazanmasından özelde Suudi Arabistan'da ve genelde Arap dünyasında korkuyor.
Düşünce ve ideoloji sahibi bir Arap hareketi olan Müslüman Kardeşler, her daim mezhebi güç gösterisi yapan Al-i Suud tarafından ideoloji açısından bir rakip olarak görülmekte. Suudi rejimi de rakiplerle rekabet etmez, gücü yeterse onları ortadan kaldırır. Suudi rejimin başlıca rakiplerinden biri de Müslüman Kardeşler'dir. Bunun için de Al-i Suud, Müslüman Kardeşleri, yıpratıp, ortadan kaldırmaya çalışıyor.
Hatırlanacağı üzere, Suudi rejim dünyada 2013 yılında Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı İhvancı Muhammed Mursi’ye yönelik askeri darbeyi destekleyen ilk ülke olarak 2014 yılında da Müslüman Kardeşler'i terör listesine aldı. Aslında, Al-i Suud, Arap dünyasında kendi siyasi ve mezhebi konumuna karşı meydan okuyan herhangi bir siyasi veya mezhebi akımı, kendi için tehdit addediyor.
Suudi Kibar al-'Ulama heyetinin Müslüman Kardeşler'i terör örgütü olarak ilan etmesi konusunda üzerinde durulması gereken başka bir konu Al-i Suud ile Vahhabi müftüler arasındaki bağın kanıtlanmasıdır. Bu bağlamda, Suudi müftü ve Suudi Kibar al-'Ulama heyeti Başkanı Abdulaziz Bin Abdullah Al-i Şeyh, yaptığı açıklamada, Müslüman Kardeşler'i İslam ile hiçbir ilgisi olmayan sapkın bir tarikat adlandırdı.
Bu açıklama ve Suudi Kibar al-'Ulama heyetinin kararı, Al-i Suud'un politikaları doğrultusunda hareket eden ve her geçen gün Suudi Arabistan'ın otorite yapısında bağımsızlığı azalan sözkonusu kurul ve başkanının pratikte kraliyet sarayının müftülerinden olduğunu gösteriyor.
Diğer önemli konu da, İsrail rejiminin Suudi Kibar al-'Ulama heyetinin Müslüman Kardeşler-i terör örgütü olarak ilan etmesini desteklemesidir.
Bu bağlamda, Dünya Müslüman Alimleri Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği yaptığı açıklamada, Kibar al-'Ulama heyetinin sözkonusu kararını eleştirerek, Arap ve İslam dünyasında kabul görmediğini, sırf Arapların Müslümanların topraklarını, Kudüs ve Aksa'yı gasp eden Siyonist rejimi memnun ettiğini kaydetti.
Bu girişim bir kez daha İsrail'in Arabistan ile ilişkisini ortaya koyarken ayrıca, Siyonist rejimin Riyad’ı da kendisiyle barış anlaşması imzalamaya tahrik ettiğini gösteriyor. Kuşkusuz, Suudi Arabistan'ın onayı olmasaydı, Bahreyn, BAE ve Sudan gibi Arap ülkeleri, işgal rejimi ile normalleşme anlaşmalarına imza atmazdı. Ancak Suud rejimi, İslam dünyasındaki konumu için yol açacağı sonuçlarından dolayı şimdiye kadar böyle bir anlaşmaya imza atmamıştır. Gelinen aşamada İsrail bu tür destekleriyle Al-i Suud'u dolduruşa getirmeye çalışıyor.
Unutmamak gerekir ki, Müslüman Kardeşler, yaklaşık 80 yıllık tarihi boyunca hiçbir zaman bir terör eylemi gerçekleştirmezken hatta terörizmi desteklememiştir. Ancak Suudi Arabistan, Suriye dahil bölgenin muhtelif noktalarında terör örgütlerinin başlıca destekçilerinden biri olmuştur.
parstoday
İSLAM ÜLKELERİ, 19 Kasım 2020 10:13
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
