YUVAL STEİNİTZ: SUDAN BİR ZAMANLAR İRAN'DAN GAZZE'YE SİLAH KAÇIRILMASINA YARDIMCI OLUYORDU
SİYONİST REJİM, 26 Ekim 2020 13:25Steinitz, siyonistlere ait Yediot Aharanoot gazetesinin web sitesine yaptığı açıklamada; "Bu arada müsaade edin de Sudan'ın İsrail karşıtı savaşlara yardım ettiğini, İran'dan Gazze'ye silah kaçırılması işine yardımcı olduğunu da unutmayalım" ifadesini kullandı.

"Üç Hayır'ın Başkenti" olarak bilinen Hartum'da darbe sonrası gerçekleştirilen bir uzlaşma ile iktidara geçen Geçiş Yönetimi'nin işgalci siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmeyi kabullenmesine karşılık işgal rejimi de bu ülkenin çuvallarını doldurmaya başlayacağını açıkladı. Fakat verdiği de uluslararası boyutta ele alındığında dilenciye verilecek miktarda bir şey. Böylece işgal rejimi kendisiyle ilişki içine girmek isteyen Arap ülkelerinin ne kadar zillete düştüklerini de dünyaya göstermiş oluyor. Onları çuvalıyla kendisinden un isteyen zavallı durumuna düşürüyor. Öte yandan Sudan'daki işbirlikçi hükümetin ise adını ABD'nin terör listesinden çıkarmak için 335 milyon dolar tazminat ödediğini de dikkatten uzak tutmamak gerekiyor.
İşgal rejiminin başbakanı Benyamin Netanyahu, Sudan'a 5 milyon dolarlık un göndereceğini açıkladı. Netanyahu dün (25 Ekim Pazar) akşam saatlerinde yaptığı açıklamada; "Sudan ile sıcak bir barış yapıldığının farkındayız ve yeni dostlarımıza hemen sıcağı sıcağına 5 milyon dolar değerinde buğday unu göndereceğiz." dedi.
Netanyahu aynı zamanda ABD ile birlikte Sudan'daki geçiş sürecini destekleyeceğini söyledi.
Bu arada İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz de Hartum'la ilişkilerin normalleştirilmesi kararından duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "Sudan'la barış anlaşması büyük bir başarıdır. Başbakan bunu arzuluyordu ve bunu başarmak için birkaç yıldan beridir çalışıyordu." dedi.
Steinitz, siyonistlere ait Yediot Aharanoot gazetesinin web sitesine yaptığı açıklamada; "Bu arada müsaade edin de Sudan'ın İsrail karşıtı savaşlara yardım ettiğini, İran'dan Gazze'ye silah kaçırılması işine yardımcı olduğunu da unutmayalım" ifadesini kullandı.
Netanyahu'ya yakın bir kişi olarak bilinen Steinitz Sudan'ın düşman dairesinden çıkarılıp normalleşmeye geçirilmesinin büyük bir başarı olduğunu vurguladı.
Sudan'daki muhtelif partiler ve ileri gelen şahsiyetler, Geçiş Konseyi'nin başkanı Abdülfettah El-Burhan ile Başbakan Abdullah Hamduk'un konuyu meclise sunmadan tamamen kendi kişisel kararlarıyla siyonist işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmeyi kabul ettiklerine dikkat çektiler.
Filistin Enformasyon Merkezi
SİYONİST REJİM, 26 Ekim 2020 13:25
Yorumlar (0)

İRAN'DA MOSSAD CASUSU İDAM EDİLDİ

UNRWA'DAN İŞGALCİ İSRAİL'E GAZZE ÇAĞRISI

ABDULLAH BARGUSİ'YE SİSTEMATİK İŞKENCE UYGULANIYOR

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE
