SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERE AİT YÜZLERCE AĞACI YAKTI
BATI YAKA , 25 Ekim 2020 10:43Rapora göre yerleşimciler, Ramallah şehrinin Berka köyünün çevresindeki arazilerde zeytin ağaçlarının ürünlerini toplayan Filistinlilere taşlarla saldırdılar.

BM İnsani Yardım Koordinasyonu Ofisi'nin (OCHA) Filistin'deki ekibi tarafından verilen bilgilere göre yahudi yerleşimciler son haftadan önceki iki hafta içinde Filistin topraklarında 1000 ağacı yaktı veya bir şekilde tahrip etti. Yerleşimciler aynı zamanda Batı Şeria bölgesinde Filistinlilere ait çok miktarda ürünü çaldı.
OCHA'nın "Sivillerin Korunması" başlığıyla yayınladığı ve 6-19 Ekim tarihleri arasındaki olaylar hakkında bilgi veren son raporuna göre yahudi yerleşimciler Filistinli ziraatçilere Batı Şeria'da zeytinlerinin ürünlerini topladıkları bu dönemde 19 saldırı gerçekleştirdiler. Bu saldırılarda 23 ziraatçi yaralandı.
Rapora göre yerleşimciler, Ramallah şehrinin Berka köyünün çevresindeki arazilerde zeytin ağaçlarının ürünlerini toplayan Filistinlilere taşlarla saldırdılar. Üç olayda doğrudan bedensel olarak saldırdılar ve bu saldırılar çatışmalara neden oldu. Bunun üzerine işgal güçleri müdahale etti ve 14 köylü yaralandı. Ayrıca işgal güçlerinin attığı gaz bombalarıyla 30 zeytin ağacı yandı.
Rapora göre diğer yaralanmalar Nablus'un güneyindeki Hivare beldesinde, Ramallah'taki Na'lin ve Beytelu köylerinde ve Cenin'deki Mifo Dutan yahudi yerleşim merkezinin yakınında meydana geldi. Buralardaki saldırılarda 450 ağaç alev aldı.
OCHA raporuna göre belirtilen iki hafta içinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde, zeytin ürünlerinin toplanmasına engel olunması amaçlı saldırılardan kaynaklananlar başta olmak üzere işgal güçleriyle Filistinliler arasında meydana gelen çatışmaların tümünde ise, 11'i çocuk olmak üzere toplam 85 kişi yaralandı.
Verilen bilgilere göre bunlardan 21 kişi lastik kaplamalı mermiyle, 10 kişi gerçek mermiyle yaralandı, kalanlar da atılan gaz bombalarından etkilendi.
Raporda işgal güçlerinin belirtilen dönemde 126 arama baskını gerçekleştirdiği ve Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde 132 kişiyi gözaltına aldıkları ifade edildi.
Filistin Enformasyon Merkezi
BATI YAKA , 25 Ekim 2020 10:43
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
