AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİR MAHİR EL AHRES'İN SAĞLIK DURUMU KÖTÜLEŞİYOR
BATI YAKA , 15 Ekim 2020 09:5479 gündür açlık grevi yapan Filistinli esir Mahir el-Ahres'in eşi, kocasının sağlık durumunun riskli boyutlara ulaştığını belirterek, tüm Filistinlileri ve insan hakları savunucusu kurumları acil harekete geçmeye çağırdı.

79 gündür açlık grevi yapan Filistinli esir Mahir el-Ahres'in eşi, kocasının sağlık durumunun riskli boyutlara ulaştığını belirterek, tüm Filistinlileri ve insan hakları savunucusu kurumları acil harekete geçmeye çağırdı.
Filistin Enformasyon Merkezi’ne konuşan esirin eşi, doktorların, kocasının hayatının tehlike altında olduğunu kendisine ilettiğini belirtti. Esirin eşi ayrıca, Mahir el-Ahres'in özgürlüğe kavuşuncaya kadar açlık grevine devam etmekte ısrarcı olduğuna ve şehit olmayı dört gözle beklediğine dikkat çekti.
Yaptığı açıklamada hakkındaki idari tutukluluk uygulamasına tepki için açlık grevi yapan Filistinli tutuklu Mahir el-Ahres'i eşi, “Son günlerde kocamın sağlık durumu çok kötüleşti. Doktorlar bana, onu her an kaybedebileceğimizi bildirdi.” dedi.
Esirin eşi, İsrail’e ait bir hastanende müşahede altında tutulan kocasının bir an önce serbest bırakılması için Filistinli grupları, uluslararası insan hakları savunucu kurum ve kuruluşları İsrail rejimine baskı yapmaya davet etti.
Diğer taraftan Filistinli esirlerin haklarını savunan yerel kurumlar el-Ahres'in durumunun çok kritik olduğunu ifade ediyor.
İsrail Yüksek Mahkemesi pazartesi günü Mahir el-Ahres'in serbest bırakılması talebini reddetmiş ve tutukluluk süresinin bitimi olan önümüzdeki ay sonuna kadar hapishanede kalmasını kararlaştırmıştı.
İsrail askerlerince 27 Temmuz'da gözaltına alınan el-Ahres, Tel Aviv yönetiminin "idari tutukluluk" ve keyfi uygulamalarını protesto etmek için açlık grevine başlamıştı.
Filistin Enformasyon Merkezi
BATI YAKA , 15 Ekim 2020 09:54
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
