TEMEL KARAMOLLAOĞLU: İSLAM ALEMİ BİR ARAYA GELMEDEN KUDÜS MESELESİ ÇÖZÜLEMEZ
KUDÜS GÜNÜ, 23 Mayıs 2020 06:26
''Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle muhabirimize değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kudüs’ün bütün Müslümanların önem ve kıymet verdiği bir şehir olduğunu söyledi.
Her yıl Ramazan ayının son cuma günü, İslam coğrafyasında, "Dünya Kudüs Günü" olarak idrak ediliyor. Yapılan etkinliklerde siyonist işgalci rejimin yaptığı zulme dikkat çekilerek mazlum Filistin halkının yanında olunduğu mesajı veriliyor. Bu yıl ise tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle toplu etkinlikler yapılamıyor.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Filistin’in siyonist işgalci rejimden kurtulmasının yolunun, Müslümanların birliğiyle olabileceğinin altını çizdi.
Kudüs’ün müslümanların ilk kıblesi olduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, "Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem ) Mekke’deyken değişiklik gelene kadar yönünü hep Kudüs’e çevirdi. Sonra Medine’de olduğu dönemde bir namaz esnasında kıble değişince 180 derece geriye döndü. Artık kıble olmamasına rağmen Kudüs önemini muhafaza etti. Kudüs aynı zamanda Peygamber Efendimizin Mirac’a çıktığı şehirdir. Namazın daha fazla ecir ve sevabını kazanabilmek için bir Müslümanın seyahat etmeye niyet edeceği ve bu niyetinin kabul olacağı üç şehir var. Bunlar Mekke-i Mükerreme, Medine-i Münevvere ve Kudüs’tür. Kudüs’ün İslam tarihinde önemli bir yeri olmuştur. Kudüs sadece Müslümanlar için değil hem Hristiyanlar hem de Yahudiler için önem taşıyan bir şehirdir. Bizim için Kudüs Müslümanların bütün ihtilaflarına rağmen bir araya gelmelerinin aynı zamanda sebebini teşkil eden de bir şehirdir." dedi.
Kudüs’ün nasıl Müslümanların elinden çıktığını anlatan Karamollaoğlu, "Siyonist ırkçı emperyalistler 1897’deki Basel Konferansıyla bu niyetlerini ilk defa ortaya koydular. Sultan Abdülhamid Han buna rıza göstermeyince onu tahtan indirip arkasından Osmanlıyı yıktılar. Osmanlı tam yıkılmadan önce 1917 yılındaki Balfour Deklarasyonu'yla Kudüs’ün ve Filistin’in maalesef Yahudilere verileceğini ilan ettiler. O günün şartlarında orada yaşayan Yahudilerin nüfusu bu işe yetmediği için İkinci Cihan Harbi beklendi. İkinci Cihan Harbi'nden sonra orada bir yoğunluk oluştu. Arkasından da Birleşmiş Devletler kararıyla bir İsrail devleti kuruldu. O zaman iki toplum kabul ediliyordu. Şimdi iki toplum bile kabul edilmiyor. O gün Kudüs halen Müslümanlarındı ama şimdi işgal ettiler. Bir de Kudüs’ü İsrail için başkent ilan ettiler." ifadelerini kullandı.
Kudüs’ün özgür olması için Müslümanların birlik olması gerektiğin söyleyen Karamollaoğlu, "Önce biz Müslümanlar bir araya gelmeliyiz ki Kudüs’ü ajandamızın başına koyalım. Dağınık bir şekilde Kudüs için mücadele edip başarı sağlama imkânımız ne yazık ki yok gibi gözüküyor. Bundan dolayı yapılması icap edenlerden ilki Kral Faysal’ın kurduğu ve daha sonra ismi değişen İslam İşbirliği Teşkilatı’nı ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın daha etkin bir yapıya kavuşturulmasını sağlayıp son olarak da D8’leri aktif hale getirmeliyiz" şeklinde konuştu.
parstoday
KUDÜS GÜNÜ, 23 Mayıs 2020 06:26
Yorumlar (0)

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
