
Siyonist İsrail’in zindanlarındaki Filistinlilerin haklarını savunmak için oluşturulan Filistin Esir Hareketi, İsrail’in uyarıları doğrultusunda esirlerin hesaplarını kapatan bankaları boykot etme çağrısında bulundu.
Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan Esir Hareketi’nin açıklamasında, “Filistinli esirlerin özgürlüğü için gayret gösteren resmi makamları, hukuk savunucusu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarını; halkımızın fedakârlığını, kerametini ve var olma amacı gibi kırmızıçizgilerini geçerek haddini aşan bankaları boykot etmeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.
Vatansızlık duyguları içinde hareket eden bankalara hesap sorulmasının gerekliliğine dikkat çekilen açıklamada, “Çünkü bu adım, temiz kanlarla, acı ve ıstırapla parlatılarak bugünlere kadar getirilen Filistin milli bilincine saldırmak için tehlikeli bir başlangıçtır” değerlendirmesinden bulunuldu.
Canlarını ortaya koyarak Filistin davasına kendilerini adayan esirlerin yalnız bırakılmaması ve hürriyetleri için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, Ramallah’taki Filistin Hükümetine, işgal rejimiyle aynı kulvarda olmaktan kaçınması ve İsrail’in baskılarına boyun eğmemesi çağrısı yapıldı.
Birçok Filistin ulusal bankasının İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlere ait banka hesaplarını dondurması "İsrail'in diktelerine olumlu cevap vermek" şeklinde nitelendirildi.
Son dönemde bazı eski esirler, Filistin bankalarından bazılarının kendileriyle iletişime geçerek banka hesaplarının kapatıldığına ilişkin tebligatta bulunduklarını ifade etmişti.
Filistin Esir Kulübü, geçen ay Filistinli esirler ve aileleriyle ilişkiye geçen ve banka hesabı açan tüm şahıs, kurum ve bankaların takibata uğrayacağı ve cezalandırılacağına dair İsrail makamları tarafından askeri bir karar alındığını ortaya çıkarmıştı.
Filistin Enformasyon Merkezi
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

İRAN'DA MOSSAD CASUSU İDAM EDİLDİ

UNRWA'DAN İŞGALCİ İSRAİL'E GAZZE ÇAĞRISI

ABDULLAH BARGUSİ'YE SİSTEMATİK İŞKENCE UYGULANIYOR

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE
