SİYONİST ASKERLER BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİ BİR GENCİ YARALADI
BATI YAKA , 20 Nisan 2020 12:16
Siyonist İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Tulkerem kenti yakınlarında askeri kontrol noktasında bir Filistinliye ateş açarak yaraladığı bildirildi.
Görgü tanıklarının verdiği bilgilerde, Batı Şeria'daki Yeşil Hat üzerinde yer alan ve utanç duvarı olarak da nitelendirilen Ayrım Duvarı yakınlarında çıkan çatışmalar sırasında İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu 19 yaşındaki Filistinli bir gencin yaralandığı belirtildi.
İşgal güçleri tarafından yaralanan Filistinli gencin tedavi için olay yerine en yakın hastaneye nakledildiği öğrenildi.
Koronavirus tehlikesi nedeniyle OHAL ilan edilmesine rağmen işgal rejimi, Batı Şeria ve Kudüs'te alıkoymalara ve köylere saldırılara hız kesmeden devam ediyor.
El-Halil’de Yahudi yerleşimcilerden ırkçı saldırı
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, bir grup Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'nın El Halil kentinin kuzeyinde, Emir ailesinden bazı Filistinlilere ırkçı saldırıda bulunarak çiftliklerinde çalışmalarına engel oldu.
Saldırıya uğrayan çiftçiler, “Bu topraklar özel mülkiyete sahiptir ve Osmanlı döneminden kalma tapularımız var.” İfadelerini kullandı.
Filistinlilere ait mülkleri hedef alan saldırılarla gündeme gelen radikal Yahudi yerleşimciler, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın yanı sıra 1948’de işgal edilmiş olan topraklardaki Filistin köy ve şehirlerinde de benzer saldırılar gerçekleştiriyor.
İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'ye yakın yasadışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.
Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasadışı kabul ediliyor.
Filistin Enformasyon Merkezi
BATI YAKA , 20 Nisan 2020 12:16
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

ABDULLAH BARGUSİ'YE SİSTEMATİK İŞKENCE UYGULANIYOR

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI
