NETANYAHU ÜRDÜN VADİSİNİ GASP ETMEK İÇİN TRUMP'IN ONAYINI MI BEKLİYOR?
SİYONİST REJİM, 23 Ocak 2020 05:20
Siyonistlere ait haber kaynaklarının dün yayınladıkları haberlere göre işgal hükümetinin başbakanı Netanyahu, Filistin'in Batı Yaka bölgesinde bulunan Gavru Ürdün (Ürdün Vadisi) bölgesini ve Ölü Deniz'in kuzeyinde yer alan bölgeyi önümüzdeki Mart ayının 2'sinde gerçekleştirilecek Knesset (parlamento) seçimleri öncesinde İsrail'e ilhak edebilmek için ABD'nin muvafakatini bekliyor.
İsrail'in resmi radyosunun yayınladığı habere göre Likud Partisi'nin ileri gelenleri Netanyahu'ya bu konuda desteklerini dile getirdiler ve Netanyahu, Gavru Ürdün bölgesiyle Ölü Deniz'in kuzeyinde kalan mıntıkayı İsrail egemenliğine dahil etmek için Vaşington'un muvafakatini bekliyor. Habere göre Netanyahu, söz konusu iki bölgenin ilhakıyla ilgili olarak hükümete önümüzdeki hafta bir kanun taslağı verme niyetinde olduğunu dün gece bu yüzden açıklamadı.
Netanyahu dün akşam yaptığı açıklamada daha çok Arap ülkesiyle tarihi barış anlaşması imzalama ve Gavru Ürdün ile Ölü Deniz'in kuzeyindeki bölge dahil olmak üzere Batı Yaka ve Kudüs'te yahudi yerleşim merkezlerinin bulunduğu alanları İsrail'e ilhak etme sözü vermişti.
Siyonist tabanın oyunu çekmeye çalışan Mavi Beyaz İttifakı'nın lideri Benny Gantz da dün akşam yaptığı açıklamada seçimlerden sonra Gavru Ürdün bölgesinin İsrail'e ilhakı için çalışacağını söylemişti.
İşgal yönetiminin liderleri Batı Yaka'da Ürdün sınırı boyunca uzanan ve Gavru Ürdün veya Ürdün Vadisi olarak adlandırılan bölge üzerindeki sultalarından güvenlikle ilgili sebeplerden dolayı asla vazgeçmeyecekleri yönünde daha önce açıklamalarda bulunmuşlardı.
Filistin Enformasyon Merkezi
SİYONİST REJİM, 23 Ocak 2020 05:20
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

NETANYAHU'DAN İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE İTİRAFLARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN DİRENİŞE VURGU

EURO-MED GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

ABDULLAH EL BERGUSİ AĞIR İŞKENCE ALTINDA

EBU UBEYDE'DEN MESAJ VAR

MAVİ MARMARA GAZİSİ MEHMET TUNÇ'TAN HÜKÜMETE MAERSK ÇAĞRISI

EURO-MED'TEN GAZZE İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ENSARULLAH'IN HAYFA LİMANINI VURMASI NE ANLAMA GELİYOR?

MAERSK GEMİSİNE VE NATO'YA HAYIR DEMEK İÇİN MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

KATİL NETANYAHU AZERBAYCAN'A GİDECEK

GAZZE'DEKİ AŞİRETLERDEN TÜM DÜNYAYA ACİL YARDIM ÇAĞRISI

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ
