İRAN'DA YAKALANAN MOSSAD CASUSUNDAN İTİRAF

img
İRAN'DA YAKALANAN MOSSAD CASUSUNDAN İTİRAF

Elborz Eyaleti yargı makamları, siyonist rejimin istihbarat servisleriyle bağlantılı olduğu tespit edilen İsveç çifte vatandaşı bir kişiyi gözaltına aldı.

Tesnim'in haberinde yetkililerin verdiği bilgilere göre söz konusu şahıs, 2020 yılından itibaren İsveç çifte vatandaşlığına sahipti ve bu ülkede ikamet ediyordu. Dosya, son dönemde Elborz Eyaleti’nde yürütülen incelemeler kapsamında ele alındı.

Yargı birimlerine ulaşan raporlara göre şüpheli, 12 Günlük Savaş sürecinde Siyonist rejim adına casusluk yaptığı gerekçesiyle tespit edilerek tutuklandı. Yapılan soruşturma, bu kişinin 2023 yılında Siyonist rejime bağlı istihbarat servisleriyle bağlantı kurduğunu ve bu yapıların ajanlarıyla birlikte altı farklı Avrupa ülkesinin başkentinde bulunarak gerekli eğitimlerden geçtiğini ortaya koydu. Şahsın işgal altındaki topraklara defalarca seyahat ettiği, İran’a girişinden yaklaşık iki hafta önce de bu bölgede bulunduğu belirlendi.

Edinilen bilgilere göre sanık, İkinci Dayatma Savaşı’nın başlamasından yaklaşık bir ay önce İran’a giriş yaptı ve Kerec çevresinde bulunan bir villaya yerleşti. Ülkeye beraberinde getirdiği elektronik casusluk ekipmanları güvenlik güçlerince tespit edildi. Şahıs, 12 Günlük Savaş sırasında düzenlenen operasyonla yakalandı ve sorgusunda Siyonist rejim adına casusluk faaliyetlerinde bulunduğunu kabul etti.

Dosya, Elborz Devrim Mahkemesi’nin 2. Şubesi’nde görülmeye başlandı. Elborz Eyaleti Adliyesi Genel Başkanı, yargılamanın son aşamaya geldiğini, kararın bugün ya da yarın açıklanmasının beklendiğini ve kamuoyunun resmi kanallardan bilgilendirileceğini duyurdu.

Yetkililer, bu dosyanın yargı erkinin casuslukla ilgili her ihbar ve raporu ciddiyetle ele aldığını, soruşturmaları gecikmeden yürüttüğünü ve sonuçları şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaştığını bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı.



Makaleler

Döviz Kurları

Güncel

Hava Durumu

Link kopyalandı!