KORSAN İSRAİL NUSAYRAT KAMPINA SALDIRDI: 220 ŞEHİD

İsrail işgal kuvvetlerinin Gazze'deki Nusayrat kampına yönelik bombardımanı neticesinde çok sayıda Filistinli şehit oldu ve yaralandı. 

Görüntülenme: 171 Tarih: 08 Haziran 2024 08:31
KORSAN İSRAİL NUSAYRAT KAMPINA SALDIRDI: 220 ŞEHİD

El-Meyadin televizyonu, Siyonist rejim kuvvetlerinin bugün Gazze'nin merkezindeki Nusayrat mülteci kampına çok sayıda hava saldırısı düzenlediğini, yoğun bombardımanın onlarca can kaybına yol açtığını, çok sayıda şehit ve yaralının el-Aksa Şehitleri Hastanesi'ne getirildiğini bildirdi.

Habere göre, İsrail'in attığı onlarca roket Nusayrat kampındaki sivillerin evlerini hedef aldı. Sağlık sisteminin içinde bulunduğu vahim koşullar nedeniyle hayvanların çektiği arabalar ve özel araçlarla el-Aksa Şehitleri Hastanesi'ne taşınan yaralılar arasında çok sayıda kadın ve çocuk da bulunuyor

Ambulansların henüz ulaşamadığı çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildiriliyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre bombardımanda ölenlerin sayısı şu anda 60 ve bu sayının artmaya devam etmesi bekleniyor. Ancak haberde, 80'in üzerinde şehit olduğu bilgisine yer verildi.

El-Meyadin'in Gazze'deki muhabirine göre, İsrail özel kuvvetleri Nusayrat kampına sızdı.

Durumun direniş örgütleri tarafından fark edilmesi üzerine şiddetli çatışmalar başladı. Habere göre, İsrail'in bu ağır bombardımanına ve kamptaki katliama yol açan şey bu gücün keşfedilmesi oldu.

Nusayrat'ta perşembe günü de katliam gerçekleştirilmişti

Rejim son birkaç gündür Nusayrat kampına şiddetli saldırılar düzenliyor. Perşembe gecesi İsrail'in Nusayrat'ta daha önce tehcire tabi tutulan Filistinlilerin barındığı UNRWA'ya ait bir okulu bombalaması sonucu onlarca Filistinli hayatını kaybetmişti.

Cuma akşamı rejim, okulun bazı direniş savaşçılarının oraya sığınması nedeniyle hedef alındığını iddia eden yanlış bilgiler yayımladı.

Bilgilerde, kişisel fotoğrafların eşlik ettiği tam isim listesi yer alırken rejim, söz konusu insanların 'canlı kalkan olarak kullanıldığını' iddia etti.

Ancak Gazze hükümetine göre, Siyonist rejimin yayımladığı isimler arasında hala hayatta olan Filistinliler, seyahat eden diğerleri ve Nusayrat'ta değil, farklı zaman ve yerlerde öldürülen birkaç şehit olduğu ortaya çıktı.

Hükümet, cuma gecesi geç saatlerde Gazze'nin merkezindeki el-Aksa Şehitleri Hastanesi'nin avlusunda düzenlediği basın toplantısında rejimin iddialarını ve yalanlarını ifşa ederek, listenin yanlışlığını ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bilgilerin yanlışlığını teyit etti.

YDH

Yorumlar