HAMAS'TAN BAYRAK YÜRÜYÜŞÜNE TEPKİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), siyonistlerin Kudüs'teki Bayrak Yürüyüşü'nün Filistin halkına ve kutsallarına yönelik bir saldırı olduğunu belirterek, işgalin Mescid-i Aksa'ya yönelik suç politikalarını sürdürmemesi konusunda uyardı. 

Görüntülenme: 294 Tarih: 06 Haziran 2024 08:04
HAMAS'TAN BAYRAK YÜRÜYÜŞÜNE TEPKİ

Hamas, yaptığı açıklamada, faşist işgal hükümetinin yerleşimci sürülerine işgal altındaki Kudüs sokaklarında "Bayrak Yürüyüşü" düzenleme izni vermesinin, bununla birlikte Filistin halkına ve kutsallarına yönelik saldırıların ve ihlallerin, işgal polisinin tam koruması altında gerçekleştirilmesinin bu faşist hükümetin sistematik bir ırkçı politika uyguladığını ve kutsal alanları Yahudileştirme arayışındaki işgal politikasını desteklediğini, bunun dünyanın dört bir yanındaki yüz milyonlarca Müslümanın duygularına saldırı olduğunu belirtti.

Hamas, Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsallarımıza yönelik bu suç politikalarının devam etmesinin sonuçları konusunda işgalcileri uyardı. Ayrıca, Aksa Tufanı Savaşı'nda kahramanlık destanları yazan direnişin, Batı Şeria'da işgal ve yerleşimcileri takip ettiğini, bu suçlu düşmana yaptıklarının acısını çektireceğini ve aşırı siyonist yerleşimci liderlerini engelleyeceğini vurguladı.

Hamas, Filistin halkını her yerde, özellikle Batı Şeria, Kudüs ve 1948'de işgal edilmiş bölgede, genel seferberlik yapmaya, işgalin Mescid-i Aksa'ya yönelik planlarına karşı koymaya ve Çarşamba gününü, Allah'ın Resulü'nün (sav) İsra ve Mirac mekanına destek, Siyonist saldırıya karşı koyma günü yapmaya çağırdı.

Ayrıca tüm Arap toplumlarının, İslam ümmetinin ve dünyanın tüm özgür insanlarının kitlesel eylemleri artırması, işgalin ve destekçilerinin üzerine baskı oluşturmaları, Gazze ve Batı Şeria'daki masumlara yönelik Nazi suçlarını, işgal rejiminin Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki faşist uygulamalarını gün yüzüne çıkarmaları gerektiğini hatırlattı.

İşgal rejiminin ilgili organları, bugün (5 Haziran Çarşamba), siyonistlerin sözde Bayrak Yürüyüşü'nün işgal altındaki Kudüs'ün doğusundaki Babu'l-Amud bölgesinden geçmesine izin verme yönünde karar almıştı. Bu yürüyüş, Kudüs'ün doğu kısmının işgal edilmesinin yıldönümünde düzenleniyor.

İsrail, Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs'ün işgalini, Kudüs'ü "birleştirme" ve iki tarafını kendi egemenliğine katma günü olarak kutluyor. Siyonistlerden yüzlerce kişi bayraklarıyla  Mescid-i Aksa'ya baskın düzenliyor, Eski Şehir'de ve Babu'l-Amud çevresinde Bayrak Yürüyüşü ve dans gösterileri yapıyorlar.

İşgal güçleri, Eski Şehir ve Mescid-i Aksa'nın kapılarında sıkı askeri önlemler uyguluyor ve ibadet için gelenlere büyük kısıtlamalar getiriyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar