GAZZE'NİN KUZEYİNDE AÇLIK TEHLİKESİ

Gazze Şeridi'ndeki Hükümet İletişim Ofisi, Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde açlık krizinin çok büyümesi ve ciddi boyutlara ulaşması sebebiyle büyük bir felaket yaşanabileceği uyarısında bulunurken bundan tamamen ABD'nin ve İsrail işgal rejiminin sorumlu olduğunu vurguladı.  

Görüntülenme: 156 Tarih: 10 Şubat 2024 19:40
GAZZE'NİN KUZEYİNDE AÇLIK TEHLİKESİ

Hükümet İletişim Ofisi bugün (9 Şubat Cuma) yaptığı açıklamada, işgal rejiminin ablukası yüzünden bölgeye gıda yardımlarının ulaşmasının İsrail işgal güçleri tarafından engellenmesinde uluslararası toplumun da sorumluluğunun olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada bölgede normal gıda maddelerinin tükenmesi sebebiyle insanların hayvan yemi olarak kullanılan maddeleri yemek zorunda kaldıkları ifade edildi. 

İşgal rejiminin Gazze halkına yönelik bu vahşi uygulaması karşısında tüm dünya ülkelerinin bir ahlaki ve insani sorumluluk yüklendiği hatırlatması yapıldı. İşgal rejiminin böylesine bir vahşi uygulamaya ABD'nin yardım ve desteğiyle cesaret edebildiğine dikkat çekildi. 

Siyonistlere ait Ynet isimli haber sitesinde, aşırı siyonist sağcı grupların Gazze'ye insani yardım götüren tırları engellemek amacıyla Nitzana sınır kapısının önündeki yolları kapattığı haberi yayınlanmıştı. 

BM'ye bağlı Dünya Gıda Programı (WFP) dün yaptığı açıklamada Gazze bölgesinde açlık krizinin ciddi bir tehdit oluşturduğunu ve açlık probleminin her geçen gün biraz daha büyüdüğünü dile getirmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar