GAZZE'DE SOYKIRIMIN 125. GÜNÜ

Siyonist katillerin Filistin'in Gazze bölgesine yönelik olarak 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı vahşi soykırım, bugün (8 Şubat Perşembe) 125'inci gününde yine sivil savunmasız insanları, çocukları ve meskun evleri hedef alan insanlık dışı saldırılarla, katliamlarla ve yıkımlarla sürüyor. 

Görüntülenme: 186 Tarih: 08 Şubat 2024 10:00
GAZZE'DE SOYKIRIMIN 125. GÜNÜ

İşgal güçlerinin vahşi saldırıları yüzünden bölgedeki ahalinin %90'dan fazlası hayatlarını sığınma merkezlerinde idame ettirmeye çalışıyor. Bu yüzden insanların kalabalık kitleler halinde toplandığı sığınma merkezleri kapasitesinin dört katından fazla insan barındırıyor. Ancak buralar da işgalci siyonistlerin vahşi katliamları ve saldırıları karşısında güvencede değil. Çünkü insanları toplu halde katletmekten özel zevk alan siyonist katillerin kan dökme konusunda iştahlarının iyice kabardığı durumlarda buraları özellikle ve kasten hedef alarak katliamlar yapmaktan çekinmiyorlar. 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri havadan savaş uçaklarıyla ve karadan toplarla muhtelif bölgelere yönelik saldırılar gerçekleştirdiler. Bu saldırılarında meskun evleri, sığınma yerlerini, tesisleri ve caddeleri hedef alarak yine katliamlar yaptılar.

Han Yunus'ta şehit edilen Abdülhamid Said Abdurabbih'in cesedi enkazın altından çıkarılarak Gazze Avrupa Hastanesi'ne götürüldü. 

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan El-Meğazi Mülteci Kampı'nda Hacı Ahmed ailesinin evine düzenledikleri saldırının ardından enkazın altından 5 şehidin cenazesi çıkarıldı. 
İşgal uçakları bugün sabahın erken saatlerinde Refah'ın muhtelif bölgelerine saldırılar düzenlediler. 

Sivil Savunma, ekiplerinin işgalcilerin saldırılarına maruz kalan ve Fahcan ailesine ait olan evin enkazı altından bazı şehitlerin cenazelerini ve birkaç yaralıyı çıkarıp hastaneye naklettiklerini duyurdu. Ayrıca Refah'ın batısındaki Tellu's-Sultan Mahallesi'nde El-Muğayyir ailesine ait olan ve gece yarısından sonra işgal uçaklarının saldırılarına maruz kalan evden bazı kişileri yaralı olarak çıkardıklarını ve hastaneye ulaştırdıklarını duyurdu. 

Yerel kaynakların verdiği haberlerde Fahcan ailesinin evine düzenlenen hava saldırısında 11 kişinin şehit edildiği belirtildi. Bunların çoğunu kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. Birinin henüz 2 yaşında bir bebek olduğu ifade edildi.

İşgalcilerin topçuları Han Yunus'un güney batı kesimlerine yoğun bir şekilde saldırılar düzenlediler. 

Gazze şehrinin batısında Ebu Mazin Kavşağı'nın çevresinde yoğun çatışmalar yaşandığı ve çatışmaların Sanayi Caddesi'ne doğru yayılarak ilerlediği haber verildi. 

İşgalcilerin savaş uçakları Gazze Şeridi'nin kuzey kesimine de saldırılar düzenlediler. 

Filistin Tv'de çalışan gazeteci Nafiz Abdülcevad ile tek oğlunun, Deyru'l-Belah'ta bulunan evlerinin işgal güçlerinin saldırısına maruz kalması sonucu şehit olduğu haber verildi. 

İşgal uçakları Refah şehrinin batısındaki Suud Mahallesi'ne de saldırılar düzenlediler. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar