İRAN TRUMP'IN İDDİALARINI YALANLADI

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei’nin Başdanışmanı Ali Şemhani, ABD eski başkanı Trump’ın İran hakkındaki iddialarını yalanladı. 

Görüntülenme: 292 Tarih: 06 Şubat 2024 16:48
İRAN TRUMP'IN İDDİALARINI YALANLADI

Ali Şemhani şu ifadelerde bulundu: ‘Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, Aynü’l Esed üssüne düzenlenen füze saldırısı öncesinde İran'ın ABD ile temas kurduğuna ilişkin son açıklamaları tamamen yalandır.

ABD’nin, General Süleymani, Ebu Mehdi el Mühendis ve diğer direniş komutanlarına düzenlediği suikastın ardından, oybirliğiyle alınan karara göre, ABD'nin Irak'taki en önemli üssü olarak kabul edilen Aynü’l Esed üssüne yönelik geniş çaplı füze operasyonunun maksimum imhayı sağlayabilmesi için tamamen sürpriz bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğine karar verildi.

İran'ın Irak'la yakın ilişkileri ve komşuluk ilişkilerine saygı duyması nedeniyle, operasyondan yarım saat önce konu sadece Irak Başbakanı'na ABD’nin özel koruma tedbirleri alamayacağı şekilde iletildi.

Trump gibi yalan söylemesiyle meşhur ve şu anda ciddi siyasi, ekonomik ve ahlaki yozlaşma vakaları yaşamasına rağmen yeniden ABD başkanlık seçimleri alanına giren bir kişinin yanlış bilgi vermesi çok da garip değil.

Eğer Trump'ın iddia ettiği saygı olsaydı, doğal olarak kendisinin ve General Süleymani, Ebu Mehdi el Mühendis ve diğer direniş komutanlarının şehit edilmesi gibi affedilmez bir suçta parmağı olan Pompeo'nun, Bolton'un ve diğer Amerikalı siyasi ve askeri yetkililerin, yıllar geçmesine rağmen hâlâ Amerikan halkının vergi paralarını özel koruma için harcamaya devam etmemeleri gerekirdi.’

rasthaber

Yorumlar