ŞEYH ALİ DAMUŞ: SİYONİST DÜŞMAN ABD'NİN KARARIYLA GAZZE'YE YENİDEN SALDIRMAYA BAŞLADI

Hizbullah'ın Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş, yaptığı açıklamada işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırganlığının yeniden başlaması konusunda, "Siyonist düşman, Amerika'nın kararıyla Gazze'ye yönelik saldırıya yeniden başladı." dedi. 

Görüntülenme: 283 Tarih: 02 Aralık 2023 20:21
ŞEYH ALİ DAMUŞ: SİYONİST DÜŞMAN ABD'NİN KARARIYLA GAZZE'YE YENİDEN SALDIRMAYA BAŞLADI

Şeyh Ali Damuş, Cuma namazı hutbesinde Gazze savaşındaki gelişmeleri ele alarak şunları söyledi: "Bu savaş, başından beri Amerika'nın Filistin halkına karşı yürüttüğü bir savaştı ve Amerikalıların tüm cephe alışları ve savaştaki olayların gidişatı bu gerçeği kanıtlıyor. Amerika, işgalcilerin Filistin halkına yönelik saldırılarında sadece ortak değil, aynı zamanda bu saldırıların karar vericisidir ve İsrail, Amerika'nın kararlarını uygulama aracından başka bir şey değildir. Amerika'nın sivilleri hedef almaktan ve Gazze'ye yardım sağlamaktan kaçınıyormuş gibi davranarak kamuoyu nezdindeki imajını iyileştirme çabası kimseyi kandıramaz ve bu, Amerika'yı sivilleri öldürme sorumluluğundan kurtarmaz." 

Direniş, Siyonistlerin Gazze'deki Hedeflerine Ulaşmasına Asla İzin Vermeyecektir

Şeyh Ali Damuş: "İşgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının yeniden başlamasıyla birlikte dünyanın da itiraz etmesi gerekiyor ve milletlerin bu kez itirazlarını kararlı bir şekilde ifade etmeleri ve bu azgın savaşı durdurmaları için Amerikalılara baskı yapmaları gerekiyor. Bugün herkes Gazze'de sivillere karşı işlenen suçların manevi ve insani sorumluluğunu üstlenmelidir. Gazze'deki ve tüm bölgedeki direniş, İsrail'in bu savaştaki hedeflerine ulaşmasına asla izin vermeyecektir. Direniş aynı zamanda Amerika ve İsrail'in bölgede üstünlük sağlamasına da asla izin vermeyecektir." diye belirtti.

Hizbullah yeterlisi şöyle dedi: "Gazze halkının ısrarı ve direnişi, düşmanın ilk etapta herhangi bir askeri kazanım elde etmesini engellemiş, direnişi vurmak yerine kara operasyonunu anlamsız bir operasyona dönüştürmüş ve neticede başarısız olmuştur. Direnişin ve Gazze halkının istikrarı olmasaydı, geçici ateşkes ve esir değişimi direniş koşullarıyla gerçekleştirilemezdi. Düşman, Gazze savaşı için en önemlisi Hamas'ın imhası ve Siyonist esirlerin serbest bırakılması olan hedefler koymuştu ve bir önceki etapta bu hedef 48 günde gerçekleştirilemedi." 

rasthaber

Yorumlar