SİYONİST REJİM ASKERLERİ CEPHEYE GİTMEK İSTEMİYOR

Siyonist İsrail medyası, Gazze’de bir bölükteki askerlerin yaklaşık yarısının muharip birliğe dönmeyi kabul etmediğini yazdı. Savaşta ateş desteği alamayınca çatışmadan çekilmeye karar veren askerlerin aynı zamanda alınan kararların hatalı olduğunu düşündüğü vurgulandı. 

Görüntülenme: 245 Tarih: 29 Kasım 2023 22:09
SİYONİST REJİM ASKERLERİ CEPHEYE GİTMEK İSTEMİYOR

Siyonist İsrail ordusu içerisinde kriz çıktı. HAMAS’ın silahlı kanadı İzzettin El-Kassam Tugayları’na karşı savaşan İsrail ordusunda çatlak sesler çıkıyor, güven krizinin olduğu belirtiliyor. İsrailli internet sitesi Ynet olayı şu başlıkla duyurdu:

"Gazze Şeridi'nde bölüğü dağıtan savaş: bir bölük komutanı ve yardımcısı atıldı ve savaşçılar geri dönmeyi reddetti" İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth'un askeri işler muhabiri Yoav Zeitoun da iki subayın görevden alınmasından bu yana bölük askerlerinin yaklaşık yarısının birliğe geri dönmediğini doğruladı. Onlarca askerin düzinelerce savaşçıya karşı ateş desteği almadıklarını ve bu nedenle geri çekildikleri belirtildi.

KOMUTAN VE YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI

Zeitoun, "Soruşturma, saldırının kötü hazırlandığını ortaya koyuyor." dedi. İsrail ordusunun bölüğün komutanı ve yardımcısını görevden alma kararını verdiği belirtilirken, kara operasyonunun ortasında alınan bu karar sonrası direnişçilerin pusu kurması sonrası ateş desteği alamayınca kuvvetlerin geri çekilmek zorunda olduğu söylendi.

‘KOMUTANI DİNLEMEDİLER’

Zeitoun'un aktardığına göre, bu olağandışı olay bölük komutanları ve savaşçıları ile tabur komutanı arasında ciddi bir krize neden oldu. Askerlerin bölük komutanının kararlarını dinlemediği için neredeyse yarısının birliğe dönmediği aktarıldı.

‘KÖTÜ BİR ŞEKİLDE GÖREVLENDİRİLDİK’

Subaylar, birliğin Gazze bölgesinde uzun süreli başka bir faaliyette bulunduktan sonra dinlenmeden "kötü bir şekilde göreve gönderildiğini" belirtti. Olayın taburda zor bir atmosfere neden olduğunu ve bu nedenle "çatışmadan dinlenmek için çıkarılmasına ve bölüğü çatışmanın ortasına götüren iki subayın değiştirilmesine karar verildiğini" itiraf etti.

DAHA ÖNCE DE SORUNLAR YAŞANMIŞ

Haberde, aynı taburun geçen ay başka subayların yaralanması, bir başka subayın çatışmada ölmesi gibi sorunlar yaşadığı da yazıldı. Son günlerde anlaşmazlığın merkezinde olan komutanının yaralanması gibi başka ciddi olaylara da yaşanmış. İşgal "ordusu" ise mevcut krizi kabul ederek "olayın meydana geldiği bölükteki boşluğu doldurmak için başka birliklerden askerler getirildiğini" açıkladı. “bir güven krizinin ortaya çıktığını ve tabur komutanının savaşı etkileme kabiliyetinin düşük olduğu" vurguladı. "Olayın üstesinden gelindiğini" iddia etti.

‘TUZAKLI BÖLGEYE GİRDİK’

Haberde, olayla ilgili olarak daha sonra yapılan soruşturmada, bölüğün Gazze Şeridi'nde yaptı ilk operasyonların yürütülmesinin "kusurlu" olduğunun anlaşıldığı belirtildi. Soruşturmanın bir parçası olarak bölük askerlerinin ifadelerinin bir kısmına atıfta bulunuldu: "Bubi tuzaklı bir bölgeye girdik ve "Birçok savaşçı bize hiç durmayan cehennem ateşiyle RPG attı."

‘HAMAS’I BİTİRMEKTEN UZAĞIZ’

İsrail medyasında HAMAS’ın “çökmekten uzak olduğu” belirtildi. İsrail gazetesi Israel Hayom olayları ele alırken HAMAS’ın "çökmekten uzak" olduğunu vurguladı ve "hareketi kırmak" amacıyla İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik askeri operasyonlarının devam etmesini savundu. Gazete ayrıca bu hedefe ulaşmanın, Lübnan Hizbullahı ile çatışmaya atıfta bulunarak, "kuzey cephesinde bir İsrail zaferi elde etmek için" çok önemli olduğunu ileri sürdü. Bazı İsrail medya kuruluşları da HAMAS’ın askeri kanadı olan İzzettin El-Kassam Tugayları'na bağlı savaşçıların Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yoğun çatışmalara ve İsrail'in kara saldırılarına maruz kalan bölgelerde bulunduğunu bildirdi.

aydınlık

Yorumlar