ŞEYH SABAHATTİN TÜRKYILMAZ: GAZZE ÖZGÜRLÜK SAVAŞI VERİYOR

Berlin İmam Rıza İslam Merkezi Alimi Hüccet'ül-İslam Şeyh Sabahattin Türkyılmaz bu hafta Cuma hutbesinde Gazze’de yaşanan savaşı değerlendirdi. 

Görüntülenme: 424 Tarih: 19 Kasım 2023 18:42
ŞEYH SABAHATTİN TÜRKYILMAZ: GAZZE ÖZGÜRLÜK SAVAŞI VERİYOR

Gazzeliler ölüm kalım savaşı veriyor. Ama teslim olmuyorlar, teslim olup yaşamı tercih etmiyorlar. Kimse de sormuyor neden?

Çünkü Gazzeli Filistinliler Özgürlük savaşı veriyorlar. Özgürlüklerini elde etmek için ölümü göze almışlar.

Herkes özgürlük savaşı veremez. Birçok insan ve milletler özgürlüklerini dünya menfaatine satmışlardır. Dünyada rahat olmak, maddi imkanlara sahip olmak, makam ve iktidarları korumak için izzet ve özgürlüklerini satmışlardır.

İnsan neyi neye sattığını iyi ölçmelidir. “En bedbaht insan ahiretini dünyasına satandır, ondan daha bedbahtı ahiretini başkasının dünyasına satandır.”

 Özgürlüğün bir bedeli olacaktır elbette.

Dünya hayatını seven, yaşamayı seven özgürlük savaşı veremez. Bedel ödeyemez, izzet nedir bilemez. Zillet ile yaşamayı tercih eder.

Korkak olanlar da özgürlük savaşı veremez. Özgürlük savaşı için cesur olmak gerekir, cesaret bir yiğidin en önemli silahıdır.

Özgürlük savaşı veren sadece kendisi için vermez, bütün insanlık için bu savaşı verir. Bunun içinde elde ettiği izzet ödediği bedele değer.

Allah büyük işlere büyük toplumları seçiyor....

Hz. Hüseyin (as) yok olan İslami diriltmek için seçilmişti çünkü sahip olduğu her şeyi vermeye hazırdı.  İslam’ı yok olmaktan kurtarmak için fedakarlık etti.

Günümüzde İslam var ama ümmet kaybolmuş, ümmetin vicdanı yok olmuş

Gazze halkı da İslam ümmetinin yok olmak üzere olan vicdanlarını diriltmek için fedakarlık ediyorlar.

İslam ümmetinin ölmüş vicdanlarını daha dirilmiş değildir çünkü ölü toprak var üzerlerinde.

Kendi tağutuna laf söyleyemeyen Müslüman bir toplum İslam ümmeti olamaz. Utanmadan başkasının tağutunu kınıyor.

Ateist dinsiz toplumların vicdanı sızladı ve ayağa kalktı, adı Müslüman ümmeti olanlar hala Siyonist katillerle işbirliği içinde olan kendi tağutlarını destekliyorlar.

Şu cümleleri de batılılara arz edeyim;

Bütün dünya toplandınız; Amerika, Avrupa, kuklanız olan Müslüman ülkeler bir avuç Gazzeli direnişçi Filistinlileri yenemediniz ve yenemeyeceksiniz, neden biliyor musunuz?

Kur’an okuyan Müslümanlar anlamadılar, arz edeyim belki siz anlarsınız.

Allah Kur’an’da buyuruyor: “Allah'ın ve Peygamberinin sınırlarına uymayanlar ve karşı gelenler yok mu, onlardır en aşağılık kişilerin içinde bulunanlar.  Allah yazdı, takdir etti ki andolsun, ben ve peygamberlerim üstün geleceğiz; şüphe yok ki Allah pek kuvvetlidir, üstündür.” Mücadele/20-21

Gazzeli sırtını Allah’a dayamış, Allah ile beraber, Allah’a güveniyor. Allah’a tevekkül etmiş bir millet asla yenilmez.

Allah karşı savaşıp kazanan asla olmamıştır.

Vesselam 

rasthaber

Yorumlar