SİYONİST İŞGALCİLER ŞEHİT HAYRİ ALKAM'IN EVİNİ YIKTI

Siyonist canavarlar Filistin'in Gazze bölgesinde bir yandan korkunç katliamlarını, hastanelere yönelik saldırılarını, baskınlarını ve yıkımlarını sürdürürken bir yandan da Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te zulüm ve terör eylemlerini, cinayetlerini, baskınlarını ve ev yıkımlarını devam ettiriyorlar. Dikkatlerin Gazze'ye odaklanmasını da Batı Şeria ve Kudüs'teki şiddet uygulamalarının trendini yükseltmek için bir fırsat olarak değerlendirmeye çalışıyorlar. 

Görüntülenme: 448 Tarih: 15 Kasım 2023 13:00
SİYONİST İŞGALCİLER ŞEHİT HAYRİ ALKAM'IN EVİNİ YIKTI

İşgal güçlerinin bugün (15 Kasım Çarşamba) sabah saatlerinde Kudüs'ün Mescidi Aksa'nın hemen güneyinde yer alan Silvan semtindeki Re'su'l-Amud Mahallesi'nde şehit Hayri Alkam'ın ailesine ait evi bombalarla yıktıkları haber verildi. 

Vadi'l-Hilve Bilgi Merkezi tarafından yapılan açıklamada işgal güçlerinden kalabalık bir birliğin sabah saatlerinde, söz konusu evin bulunduğu Re'su'l-Amud Mahallesi'ni bastıkları, yıkılması planlanan dairenin bulunduğu apartmanın tamamen boşaltıldığı sonra da içine yerleştirilen patlayıcıları patlatarak evi içinden yıktıkları belirtildi. Alkam ailesinin evi 4 katlı apartmanın üçüncü katında yer alıyordu.

İşgalcilerin baskınlarına ve ev yıkma hazırlıklarına tepki gösteren mahalle ahalisiyle işgal güçleri arasında çatışmalar çıktığı ve işgalcilerin ahaliden bazılarına saldırdığı, şiddet uyguladığı belirtildi.

İşgal Mahkemesi, şehit Hayri Alkam'ı 27 Ocak 2023 tarihinde Peygamber Yakub Yerleşim Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 7 yahudi yerleşimcinin ölmesine neden olan eylemden sorumlu tuttuğu için ailesine ait evin kapatılması yönünde karar vermişti. Ardından da işgal rejiminin sözde güvenlik teşkilatının başkanı yıkılması yönünde karar vermişti. 

Siyonist işgal yasaları Filistinlilerden herhangi bir kişiyi mahkum ettiği zaman bütün aile efradını ve akrabalarını da sorumlu tutuyor ve toplu cezalandırma yapıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar