HAMAS SÖZCÜSÜ AKSA TUFANI SAVAŞINDA GELİNEN NOKTAYI DEĞERLENDİRDİ

Bir Hamas yetkilisi, Siyonist rejimin askeri ileri psikolojik savaş iddiasına değindi ve şunu vurguladı: Direniş savaşı istikrarla, farkındalıkla ve güçle yönetiyor ve sahaya hakim durumda. Siyonist ordunun tanklarının belirli yerlerde bulunması, savaş alanının düşmanın kontrolünde olduğu anlamına gelmiyor. 

Görüntülenme: 622 Tarih: 14 Kasım 2023 19:38
HAMAS SÖZCÜSÜ AKSA TUFANI SAVAŞINDA GELİNEN NOKTAYI DEĞERLENDİRDİ

Filistin Hamas Hareketinin Sözcüsü Fevzi Barhum, Aksa Tufanı Operasyonuna ilişkin son gelişmeleri ve bu savaşta düşmanla yüzleşme sürecini değerlendirdi. İsrail terör rejiminin Gazze'de gerçekçi olmayan, hayali bir ilerleme göstererek psikolojik savaş başlatmaya çalıştığını söyledi.

Basın açıklamasında Direnişin istikrarla, bilinçle ve güçle mücadeleye devam edip operasyonu yönettiğini ve sahaya hakim olduğunu vurgulayarak: ‘Siyonist ordunun tanklarının belirli yerlerde konuşlanmış olması, savaş alanının düşmanın kontrolünde olduğu anlamına gelmiyor’ ifadelerini kullandı.
Hamas Sözcüsü konuya daha da açıklık getirerek: Gazze'deki direniş 24 saat boyunca ileri ve yaratıcı operasyonlar yürütüyor, terörist Siyonistlerin tank ve zırhlı araçlarını imha ediyor ve savaşın her cephesinde işgalci rejimin askerlerini yok ediyor.

Öte yandan Hamas Hareketinin Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayya, el-Cezire'ye verdiği röportajda şunları söyledi: İşgalci Siyonist rejim, Gazze halkına yönelik menfur saldırısını sürdürmek amacıyla, esir değişimi sürecini engelliyor.

Siyonist rejim İsrailli mahkumların ailelerini aldatıyor

Halil el-Hayya şöyle devam etti: Siyonist rejim, İsrailli tutukluların ailelerini aldatıyor ve onları serbest bırakmaya çalıştığını iddia ediyor. Bu rejim, esirlerini serbest bırakmak için her fırsatı kaçırırken, Gazze'deki katliam ve yıkımı sürdürmekte ısrar ediyor.
Bu Hamas yetkilisi şunları ekledi: İnsani yardımların Gazze'nin her yerine ulaşacağı bir ateşkes sürecinde kadın ve çocuklarımızın işgalci rejimin hapishanelerinden serbest bırakılması karşılığında kadınları, çocukları ve yabancı uyrukluları serbest bırakmaya hazırız.

Halil el-Hayya, esir değişimiyle ilgili müzakerelere ilişkin, Katar tarafının 3 haftadan bu yana bu müzakereleri ilerlettiğini ifade etti. Ancak işgalci rejim bu konuda her anlaşma taslağı hazırlandığında düzeni bozmaya başlıyor ve bu rejimin tutukluları serbest bırakmak istemediğini gösteren koşulları ortaya koyuyor.

El-Hayya şunları ifade etti: Birkaç gün önce, Katar'ın gözetiminde insani ateşkes konusunda tam bir anlaşmaya varılmıştı; bu ateşkes sırasında, işgalci rejimin hapishanelerindeki Filistinli mahkumların serbest bırakılması karşılığında günde 5 Siyonist mahkum serbest bırakılacaktı.
Bizim asıl talebimiz tüm Gazze Şeridi'nin temel insani ihtiyaçlarının karşılanması ve Siyonist esirlerin toplanacağı güvenli bir alan yaratılmasıydı ancak 30 saat sonra Siyonist düşman anlaşmayı iptal ederek yeni taleplerde bulundu.

İsrail Gazze'deki esirlerini öldürmeyi planlıyor

El-Hayya ayrıca, tutuklu değişimine ilişkin müzakerelerin şu ana kadar 3 kez ilerleme kaydettiğini ve nihai anlaşmaya sadece birkaç dakika kala Siyonist rejimin her defasında anlaşmaları bozduğunu ve insani ateşkesi kabul etmeye yanaşmayarak cinayetlerini devam ettirmek istediğini belirtti. Aslında deliller, işgalci rejimin Gazze'de suç ve yıkımlara devam etmek istediğini, ayrıca Gazze'de direnen tüm esirlerini öldürme niyetinde olduğunu gösteriyor.
Hamas'ın bu siyasi yetkilisi, işgalci rejimin, yakıt da dahil olmak üzere insani yardım taşıyan 500 kamyonun Gazze Şeridi'ne günlük girişi konusunda da anlaşmayı reddettiğini vurguladı.

İşgalcilerin Direnişçilerin Gazze hastanelerini kullandığı yönündeki iddiaları tamamen yalandır

Halil el-Hayya, İşgalin Gazze'deki hastanelere ve tıp merkezlerine yönelik sürekli saldırılarına ilişkin olarak, İsrail ordusu sözcüsünün direnişin hastaneleri askeri amaçlarla kullandığına dair yalanlarının ne kadar saçma olduğunu aklı başında her insanın anlayabileceği söyledi.
O şunları ifade etti: Düşmanın Gazze hastaneleriyle ilgili iddialarını kanıtlayacak hiçbir gerekçesi ve delili yok. Siyonistlerin el-Rantisi Hastanesi'nde silahlı adamların varlığına ilişkin iddiaları ise tamamen yalan.

Halil el-Hayya, Gazze'deki tüm hastanelerin Siyonist rejimin sürekli bombardımanı ve saldırısı altında olduğunu, bu saldırılar nedeniyle ekipman ve yakıtlarının bitmesi nedeniyle birbiri ardına çalışmayı bırakmak zorunda kaldığına dikkat çekerek şunları söyledi: İşgalci rejimin ordusu el-Rantisi hastanesini tanklarla kuşattı.
Son olarak Siyonist ordusunun Gazze'yi Yeniden İnşa Etme Komitesi'nin Gazze Denizi kıyısında bulunan karargahına yönelik saldırısını kınayarak: ‘İşgalcileri, aksaklıklardan ve zaman kaybından kaçınmaları konusunda uyarıyor ve yardımların Gazze'nin her bölgesine ulaşmasını sağlayacak bir anlaşma için gerekli koşulları sağlamaları konusunda uyarıyoruz.’
Tesnim

Yorumlar