HİZBULLAH: KAZANANA KADAR FİLİSTİNLİLERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı, Siyonistlerin Gazze'de bir aydır devam eden cinayetlerinin ve işlediği vahşetin ardından hiçbir şey elde edemediğine dikkat çekti: 'Direnişin şu ana kadar gösterdiği, kapasitesinin sadece küçük bir kısmı ve düşman kendisini büyük bir darbeye hazırlıyor' 

Görüntülenme: 347 Tarih: 07 Kasım 2023 15:27
HİZBULLAH: KAZANANA KADAR FİLİSTİNLİLERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Hizbullah'ın Lübnan'daki yürütme konseyi başkanı Seyyid Haşim Safiyuddin, Lübnan’ın güneyi ve Gazze Şeridi'ndeki gelişmeler ile Direnişle Siyonist işgal arasındaki çatışmaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, bugün Gazze’de iki sahne var dedi: Biri İsrail ordusunun sergilediği zayıflık, başarısızlık ve korkaklık sahnesi. Sahada savaşmak ve direnişçilerle yüzleşmek yerine hâlâ sivil bölgeleri bombalıyor, kadın ve çocukları öldürüyorlar.

İşgalciler bir ay geçmesine rağmen hiçbir şey başaramadı

Seyyid Haşim Safiyuddin:  ‘Ancak Gazze'de şahit olduğumuz bir diğer sahne ise Filistin direnişinin yazdığı kahramanlık sahnesidir. Öyle ki, tam bir ay sonra, işgalcilerin hiçbir şey başaramadığını, beyan ettikleri hedeflerden hiçbirini gerçekleştiremediklerini, Allah'ın izniyle hiçbir zaman bu hedeflere ulaşamayacaklarını görüyoruz.

Safiyuddin işgalci rejimin ABD ve diğer destekçileriyle birlikte Filistin halkına karşı kurduğu meşum komploya değinerek, şunları kaydetti: ‘Bugün Amerika ve İsrail'in Gazze halkını yerinden ederek Sina çölüne sürme projesinin ilk aşamasında olduğu açıktır ve bugün Gazze halkını Sina çölüne sürme projesinin sona erdiğini söyleyen herkes, yanlış düşünüyor; çünkü bu projenin özellikle Mısır ve Ürdün'e yapılması yönündeki baskı devam ediyor’ dedi.

Bu Hizbullah yetkilisi, düşmanın bir sonraki projesinin Batı Şeria'da yaşayan Filistinlileri Ürdün'e yerleştirmek olduğunu ve düşmanın bu savaşta bel bağladığı projenin bu olduğunu açıklayarak: ‘Ama bu düşman projelerinin başarısızlıkla sonuçlandığını görüyoruz; Çünkü Filistin halkı kendi topraklarına sahip çıkıyor ve işgalciler şeytani hedeflerine ulaşamıyor ve Gazze halkını bu insanlara ait olan topraklardan çıkaramıyor. Filistin halkı topraklarına bağlı ve Sina çölüne ya da başka bir yere sürülmektense Gazze'de şehit olmayı tercih ediyor’ ifadelerini kullandı.

Hizbullah'ın yürütme konseyi başkanı şunları söyledi: Düşmanların hedefleri başarısız oldu; Çünkü Direniş savaşçıları hâlâ güçlü ve savaş alanında dimdik ayaktalar ve bugüne kadar düşmanın bir şey kazanmasına izin vermediler.

Bölgede düşmanın hain projelerinin uygulanmasına izin vermeyeceğiz

Haşim Safiyuddin, Siyonist rejimin ve müttefiklerinin Filistin halkına karşı tasarladığı kötü niyetli ve komplocu projeler konusunda uyarıda bulundu: Gazze halkı Mısır'a, Batı Şeria halkı Ürdün'e sürülürse, Filistinlilerin yerleşim operasyonunun ve Filistinli mültecilerin Lübnan toplumuna entegrasyonunun da başlayacağı kesindir ve bu, özellikle Suriyeli mülteciler konusunda Batılı diğer projelerin de devreye girmesine sebep olacaktır.

Seyyid Haşim Safiyuddin şöyle devam etti: Amerika, Batı ve işgalci rejim kendi istek ve çıkarları doğrultusunda bölgenin haritasını değiştirmek istiyor. Ama biz kazanana kadar topraklarında kalan Filistinlileri desteklemeye devam edeceğiz. Biz de Filistin'i, Lübnan'ı, Ürdün'ü, Mısır'ı ve tüm bölgeyi, burayı kendi çıkarları doğrultusunda haritalandırmak isteyen düşmanın bu şeytani ve sinsi projelerinden korumaya kararlıyız.

Bu üst düzey Hizbullah yetkilisi şunları vurguladı: İşgalci düşmanla bu yeni savaşa başlayalı bir ay oldu. Bugüne kadar, imkan ve kabiliyetlerimizin sadece küçük bir kısmını sahada sergiledik. Düşman bilmelidir ki, saldırılarına ve cinayetlerine devam etmek ve Lübnan'ın İslami Direnişini test etmek istiyorsa, bugün gördüklerinden çok daha büyük bir şeye kendisini hazırlamalıdır; Hayal bile edemeyeceği bir şeye.

tesnim

Yorumlar