BATI ŞERİA DİRENİŞİ DİMDİK AYAKTA

Siyonist işgalcilerin son derece vahşileşmelerine ve azgınlaşmalarına rağmen, Gazze'deki soykırım savaşına karşı verilen mücadeleye paralel olarak Filistin'in Batı Şeria bölgesinde de işgale karşı fiili mücadele gittikçe yaygınlaşıyor.  

Görüntülenme: 456 Tarih: 07 Kasım 2023 17:28
BATI ŞERİA DİRENİŞİ DİMDİK AYAKTA

Bugün (7 Kasım Salı) sabahın erken saatlerinde siyonist işgal güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Tulkerem Mülteci Kampı'na yönelik olarak düzenledikleri geniş çaplı baskına Filistinli direnişçiler sert bir şekilde karşılık verdi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre çatışmalarda Filistinlilerden birçok kişi yaralandı. Bunlardan birinin dün işgal rejiminin suikast timi tarafından kıskaca alınarak şehit edilen üç kişi arasında yer alan İzzuddin Avad'ın annesi olduğu ve Sabit Sabit Hastanesi'ne kaldırıldığı bilgisi verildi. 

Filistin Kızılayı görevlileri çıkan çatışmalardan sonra işgal güçlerinin attığı gerçek mermilerle yaralanan 4 kişiyi hastaneye naklettiklerini, bunlardan birinin durumunun ağır, bayan yaralının durumunun ise orta olduğunu, iki kişinin de şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandığını ifade ettiler. 

İşgal güçlerinin Tulkerem Mülteci Kampı'na 60 adet askeri araçla baskın düzenledikleri, bunların arasında iki adet buldozer bulunduğu, mülteci kampını her taraftan kuşatmaya aldıkları gibi evlerin çatılarına da keskin nişancıları yerleştirdikleri ifade edildi. 

İşgalcilerin suikast timi de dün Tulkerem'de bir araca düzenledikleri silahlı saldırıda üç kişiyi şehit etmiş, bir kişinin de ağır yaralanmasına sebep olmuşlardı. Şehit edilenlerden birinin Kassam Tugayları'nın, birinin de Aksa Tugayları'na bağlı bir askeri birimin komutanı olduğu bildirilmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar