SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA VE KUDÜS'ÜN MUHTELİF BÖLGELERİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Filistin halkına yönelik baskılarını ve zulmünü sürdüren işgal güçleri dün gece ve bu sabah (20 Eylül Çarşamba) erken saatlerde Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 285 Tarih: 20 Eylul 2023 01:03
SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA VE KUDÜS'ÜN MUHTELİF BÖLGELERİNE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçlerinin Kudüs’ün kuzeybatısındaki Katanna beldesinde bazı evlere baskın düzenlediği ve Yusuf Muhammed Ceber, Muhammed Kemal Mahmud Tabanca, Müenned Kemal Mahmud Tabanca ve Alâ Mahmud İsmail El-Fakih adlı Filistinlileri gözaltına aldığı bildirildi.
 

İşgal güçlerinin baskını sırasında işgal askerleriyle belde sakini Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı ve işgal güçlerinin çok sayıda göz yaşartıcı bomba attığı kaydedildi.
 

İşgal güçleri Eriha’daki Akabetu Ceber Kampı’nda onlarca eve baskın düzenledi. Baskın sırasında yaşanan çatışmalarda 19 yaşındaki Dırğam Muhammed El-Ahras şehit olurken, işgal güçlerinin Muhammed Hasan Hamdan ve Yasin Mervan Hamdan aldı Filistinlileri gözaltına aldığı ifade edildi.
 

İşgal güçleri ayrıca Ramallah’ın doğusundaki Deir Cerir köyü sakinlerinden Mahmud Nasır El-Burci ile kentin kuzeyindeki Ayn Kıniya köyü sakinlerinden Birzeit Üniversitesi öğrencisi Israr Maruf’u gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin Nablus kentinin güneyindeki Beyta beldesi sakinlerinden İsmail Samir Şurfa’yı gözaltına aldığı öğrenildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar