UNESCO'NUN KARARI SİYONİSTLERİ ÖFKELENDİRDİ

BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Filistin'deki tarihi bir alanı Dünya Mirası Listesi'ne alma kararı Siyonist rejimi kızdırdı. 

Görüntülenme: 346 Tarih: 18 Eylul 2023 18:04
UNESCO'NUN KARARI SİYONİSTLERİ ÖFKELENDİRDİ

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre Eriha'daki El-Sultan (Tal al-Sultan) tepesinin dünya mirasına alınması kararı, Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde düzenlenen Dünya Miras Komitesi'nin 45.oturumunda ve siyonist rejim heyetinin katılımıyla alındı.

UNESCO Genel Direktör Yardımcısı "Ernesto Otten" bu toplantıda şunları söyledi:

Buranın dünya mirasına alınması önerilen tarihi Tell el-Sultan’dır, ki tarih öncesi çağlara kadar uzanan ve antik Eriha bölgesinin dışında yer alan antik bir mekandır.

Otten şunları da ekledi: 

“Bu bölgede Yahudi ve Hıristiyan eserlerine dair herhangi bir iz bulunmuyor ancak burada bırakılan eserler Milattan 10 bin ila 700 yıl öncesine kadar uzanıyor.”

UNESCO Genel Direktör Yardımcısı ayrıca Tel el-Sultan'ın üç yıl önce Dünya Mirası Listesi'ne alınmak üzere aday gösterildiğini, bu uygulamaya hiçbir taraftan itiraz gelmediğini söyledi.

Tel el-Sultan bölgesi, Ölü Deniz'in 10 kilometre kuzeyinde ve Eriha şehir merkezinin 2 kilometre kuzeyinde yer alıyor.

Bu antik alan aynı zamanda dünyanın en eski surlarla çevrili tarım kenti olup, 8.000 yılı aşkın bir geçmişe sahiptir ve antik mimarinin eşsiz bir örneği olarak bilinmekte.

parstoday

Yorumlar