DAVİD BEN GURİON'UN HEYKELİ ATEŞE VERİLDİ

Yahudi Yeni Yılı'nın başlaması ve işgal altındaki Filistin sakinleri arasında benzeri görülmemiş bir uçurumun varlığına dair medyanın artan uyarıları ile aynı zamanda, Siyonist rejimin kurucusu "David Ben-Gurion"un heykeli Tel Aviv sahilinde ateşe verildi. 

Görüntülenme: 419 Tarih: 17 Eylul 2023 19:35
DAVİD BEN GURİON'UN HEYKELİ ATEŞE VERİLDİ

Filistin medyası dün, 16 Eylül Cumartesi günü, bir yerleşimcinin Tel Aviv sahilindeki Siyonist rejimin kurucusu "David Ben-Gurion" heykelini ateşe verdiğini bildirdi.

Filistin basınında çıkan haberlere göre, işgalci rejimin kurucusu Ben-Gurion'un Tel Aviv'in eğlence sembollerinden biri olarak bilinen ve bu şehrin sahilinde bulunan heykeli, bu sabah polis tarafından toplanmıştır.

Siyonistlerin tepki ve analizlerine göre Ben-Gurion'un heykelinin yakılması, işgalci rejimin, özellikle de sol kanadının liderleri açısından çok önemli bir işarettir. Bu haber Benjamin Netanyahu'nun bu rejimin yargı sistemini zayıflatmaya yönelik eylemlerinin bir sonucu olarak yerleşimciler arasındaki görüş ayrılıklarının yaygınlaştığı şeklinde yorumlanan bir sembol ve işaret olarak gündeme geldi.

parstoday

Yorumlar