TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ BEYTA BELDESİNE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçlerinin bu sabah (16 Eylül Cumartesi) erken saatlerde Nablus’un güneyindeki Beyta beldesine düzenlediği baskın sırasında çok sayıda kişinin yaralandığı ve işgal askerlerinin son Huvara eylemini gerçekleştiren direnişçiyi arama bahanesiyle onlarca eve baskın düzenlediği ifade edildi. 

Görüntülenme: 340 Tarih: 16 Eylul 2023 12:50
TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ BEYTA BELDESİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Yerel kaynaklar, işgal güçleri devriyelerinin gece yarısından sonra Beyta beldesine birkaç yönden baskın düzenlediğini ve işgal askerlerinin beldenin çeşitli mahallelerine dağıldıklarını, evlere baskın düzenleyip arama yaptıklarını, ev sakinlerini sorguya çekip kimliklerinin fotoğrafını çektiklerini bildirdi.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin baskını sırasında Beyta beldesinin bazı mahallelerinde işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandığını, işgal güçlerinin evlere doğru çok sayıda ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığını belirtti.
 

İlk yardım ekiplerinin çatışmalar sırasında yaralanan 66 kişiye müdahalede bulunduğu, 63 kişinin işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği, bir kişinin sağlık merkezine nakledildiği ve işgal güçlerinin evlerine attığı bombalardan etkilenen iki ailenin tahliye edildiği kaydedildi.
 

Baskın sırasında beldedeki camilerin hoparlörlerinden işgal güçlerinin baskınına karşı direniş çağrısı yapıldığı ifade edildi.
 

Bu arada, Beyta beldesi girişi yakınlarında gerçekleştirilen ateş açma eyleminde Yahudi yerleşimcilerin yaralanmasının ardından beldenin 12 Eylül Salı akşamından bu yana sürekli işgal güçlerinin baskınlarına maruz kaldığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar