AVRUPA FİLİSTİNLİLERİ KONFERANSI ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

İsveç’in Malmö kentinde bu sabah (27 Mayıs Cumartesi) çalışmalarına başlayan 20’nci Avrupa Filistinlileri Konferansı’nın açılışında yapılan konuşmalarda Filistinliler arasında birliğin sağlanmasının ve dönüş hakkına bağlı kalmanın önemine dikkat çekildi. 

Görüntülenme: 375 Tarih: 28 Mayıs 2023 07:54
AVRUPA FİLİSTİNLİLERİ KONFERANSI ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Konuşmalarda Filistin dahilinde ve haricinde yaşayan Filistinlilere selam gönderilerek, Filistin sabitelerine bağlı kalınması ve sabitelerden taviz verilmemesi, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) tüm Filistinli grupları çatısı altına alacak şekilde yeniden yapılandırılması gerektiği ifade edildi.
 

Avrupalı Filistinliler Konferansı Başkanı Emin Ebu Raşid, bu yıl 20’ncisi düzenlenen konferansın Filistin halkının hakkını aramak için ortaya koyduğu binlerce örnekten biri olduğunu belirterek, peşinde talep edenlerin olduğu bir hakkın kaybolmayacağını dile getirdi.
 

Konferansa katılanlara teşekkür eden Ebu Raşid, Avrupa kıtasının tarihi bir olaya şahitlik ettiğini ve dönüş hakkı sloganıyla toplanan konferansın Filistinlilerin sesini tüm dünyaya duyuracağını bildirdi.
 

Ebu Raşid, FKÖ’nün ıslah edilmesi ve kurumlarının etkinleştirilmesi çağrısında bulunarak, Filistinliler olarak FKÖ’yle gurur duyduklarını ve örgütün tüm Filistinlileri temsil etmesini istediklerini söyledi.
 

Filistinli Çalışma Grubu Başkanı Mahmud El-Kayid de konferansın açılışında yaptığı konuşmada, konferansın insanlara Filistin halkı diye bir halkın olduğunu ve Filistin bayrağının ebediyen dalgalanmaya devam edeceğini gösterdiğini söyledi.
 

El-Kayid, “İşgalcilerin gerçek yüzünü deşifre etmeliyiz” diyerek, Filistinlileri sabiteler ve haklar etrafında birlik olmaya davet etti.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar