AVRUPA'DA YAŞAYAN FİLİSTİNLİLER MALMÖ'DE BULUŞUYOR

Avrupa Filistinlileri Konferansı, 20. Dönem çalışmalarını yarın (27 Mayıs Cumartesi) sabah İsveç'in Malmö şehrinde başlatacak. Nekbe'nin yani Büyük Felaket'in 75. yıl dönümüne tekabül eden bu yılki buluşmanın ana sloganı "75 yıl geçti... Biz yine de döneceğiz" olacak.  

Görüntülenme: 390 Tarih: 26 Mayıs 2023 15:06
AVRUPA'DA YAŞAYAN FİLİSTİNLİLER MALMÖ'DE BULUŞUYOR

Avrupa Filistinlileri Konferansı yönetimi ve Avrupa kıtasında yaşayan Filistinlilerin 20. konferansının organize edilmesi çalışmalarına katılan diğer kurumlar, katılımın çok olması için çağrılarda bulundular. Konferansı organize eden kurumlar çağrılarında, Avupa'daki Filistinlilerden konferansa katılmak suretiyle Filistin bayrağı altında birlik halinde oldukları ve uluslararası yasaların ve BM anlaşmalarının güvence altına aldığı meşru haklarını geri almak için mücadelede ısrarlı oldukları mesajı vermelerini istedi. 

Koronavirüs salgını sebebiyle üç yıldan beri yapılamayan Avrupa Filistinlileri Konferansı'na bu yıl 20 bin kişinin katılmasının beklendiği dile getirildi. 

Bu yılki konferansta özellikle yurda dönüş hakkında ısrar konusunun öne çıkarılacağı ifade edildi. 

Konferans hakkında yapılan açıklamada, bu konferansın herhangi bir ayrım gözetmeksizin tüm Filistinlilerin kendini ifade edecekleri bir ortak kürsü olacağı dile getirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar