SİYONİST ORDU GAZZE'YE SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR (VİDEO)

Siyonist işgal güçlerinin Gazze'yi hedef alan vahşi saldırıları ve cinayetleri bugün (12 Mayıs Cuma) dördüncü gününde sürüyor. Buna karşılık Filistin direnişinin başlattığı Özgürlerin İntikamı adı verilen mücadele de sürüyor.  

Görüntülenme: 682 Tarih: 12 Mayıs 2023 12:12
SİYONİST ORDU GAZZE'YE SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR (VİDEO)

İşgal güçlerinin dünkü saldırılarında 8 kişi şehit oldu. Bunlardan ikisi İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları'nın komutanlarından. Bugün sabah da, dünkü saldırılarda ağır yaralananlardan 36 yaşındaki Alyan Ata Alyan Ebu Vadi hayatını kaybetti. 

Birkaç saat süren şüpheli bir sükunetin ardından işgal rejiminin uçakları bugün sabah daha ortalık aydınlanmaya başlamadan yeniden saldırılarını başlattılar. İşgal güçlerinin bugün sabah gerçekleştirdikleri saldırılarda Gazze Şeridi'nin değişik bölgelerindeki tarım arazilerini hedef aldıkları haber verildi. 

Siyonist işgal güçlerinin 9 Mayıs Salı sabahı başlattıkları ve içinde ailelerin ikamet ettiği evleri hedef alan, bu yüzden de aileleri toptan yok eden vahşi katliamlarında şu ana kadar 31 Filistinlinin hayatını kaybettiği 106 kişinin de yaralandığı bildirildi. Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre şehit edilenlerin 10'u kadınlar ve çocuklardan oluşurken, 5'i de Kudüs Tugayları'nın komutanlarından. Yaralananların ise 32'si çocuk, 17'si kadın. 

Filistin direnişi ise işgal güçlerine karşı Özgürlerin İntikamı adını verdiği direniş mücadelesinde işgal hedeflerine füzelerle ve havan toplarıyla birçok saldırı gerçekleştirdi. Filistin direnişinin saldırılarında dün bir işgalcinin öldürüldüğü, onlarcasının yaralandığı, çok sayıda işgalcinin de kriz geçirdiği haber verildi. Gazze çevresindeki yahudi yerleşim merkezlerinde ve başta Tel Aviv olmak üzere muhtelif şehirlerde alarm sirenlerinin sürekli çaldığı haber veriliyor. O yüzden bu bölgelerdeki işgalciler vakitlerinin çoğunu sığınaklarda geçirmek zorunda kalıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar