Ateşkes anlaşmasının ardından siyonist rejimin attığı adımları ve anlaşmayı defalarca ihlal etmesini eleştiren Hizbullah Genel Sekreteri Şeyh Naim Kasım, “İsrail’in anlaşmadan sonra yaptığı her şeyi saldırganlığın devamı olarak görüyoruz." dedi.
Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri, devletin ulusal egemenliği koruma sorumluluğuna vurgu yaparak, direnişin silahsızlandırılmasına yönelik her türlü girişimin Amerikan-İsrail talebi olduğunu ve bunun Lübnan’ın gücünün yok edilmesi anlamına geleceğini söyledi.
Qodsna, el-Menâr’a dayandırdığı haberinde, Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Şeyh Naim Kasım’ın bugün cumartesi günü Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, hareketin Lübnan’daki iç meselelere yaklaşımını, direnişin rolünü ve bölgesel meydan okumaları ele aldığını aktardı.
Direniş, Ateşkes Anlaşmasına Uydu
Şeyh Kasım konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Devlet, Lübnan’ın egemenliğini ve bağımsızlığını pekiştirmek için çaba göstermekle sorumludur. Direniş de ateşkes anlaşmasının uygulanması ve devlete destek verilmesi konusunda tüm yükümlülüklerini yerine getirmiştir.”
Son dönemdeki müzakerelere değinen Kasım, “Bizi anlaşma öncesi koşullara geri götürecek her türlü tartışma değersizdir” dedi.
Ateşkes anlaşmasının ardından Siyonist rejimin attığı adımları ve anlaşmayı defalarca ihlal etmesini eleştiren Hizbullah Genel Sekreteri, “İsrail’in anlaşmadan sonra yaptığı her şeyi saldırganlığın devamı olarak görüyoruz. Bu durum yalnızca bizim için değil, tüm Lübnan için tehlikelidir” ifadelerini kullandı.
Hizbullah Düşmana Karşı Caydırıcılık Oluşturdu
Şeyh Kasım, direnişin Siyonist rejime karşı rolünü açıklarken, “Direnişin kazanımları, özgürleştirdiği alanlarla ölçülür; ancak düşmana karşı caydırıcılık – Hizbullah’ın gerçekleştirdiği gibi – istisnai bir durumdur” dedi.
Görevlerin ayrımına da değinen Kasım, “Saldırganlığa karşı caydırıcılık devletin ve ordunun görevidir; direnişin görevi ise destek vermek ve kurtuluşa yardımcı olmaktır” şeklinde konuştu.
Direniş Teslim Olmayacak
Hizbullah Genel Sekreteri, savunma stratejisi ve Lübnan’da silahın tek elde toplanması konusuna da değinerek, “Direniş, Lübnan’ın gücünden ve direnişinden yararlanmayı hedefleyen bir savunma stratejisine olumlu bakmaktadır; ancak hiçbir koşulda Amerika ve ‘İsrail’ karşısında teslim olmaya hazır değildir” dedi.
Silahın Tekelleşmesini ABD ve İsrail İstiyor
Şeyh Kasım, “Devletin asıl sorunu, ülkenin ilerlemesi için silahın tek elde toplanması değildir” diyerek, “Bu şekilde dile getirilen silahın tekelleştirilmesi talebi, Amerikan-İsrail isteğidir” ifadelerini kullandı.
Kararlı bir dille konuşan Kasım, “Bu mantıkla silahın kuşatılması, Lübnan’ın gücünün idam edilmesi ve yok edilmesi anlamına gelir” dedi.
Teslim Olmamızı İsteyenler Suriye'ye Baksın
Konuşmasının sonunda devletin gerçek sorunlarının yaptırımlar ve yolsuzluk olduğunu belirten Şeyh Kasım, teslim olmanın sonuçlarına karşı uyarıda bulunarak, “Devletin asıl sorunu dayatılan yaptırımlar ve kök salmış yaygın yolsuzluktur” dedi.
Teslimiyet Lübnan’ın Çöküşüne Yol Açar
Bölgedeki duruma da değinen Kasım, “Teslimiyetle Lübnan diye bir şey kalmaz; önümüzde Suriye örneği durmaktadır” ifadelerini kullandı.
Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri konuşmasının sonunda, “Teslimiyet, Lübnan’ın çöküşüne yol açar” vurgusunu yaptı.
www.kudusgunu.com