TULKEREM'DE DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları ve beraberindeki direniş güçleri işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerem şehrinde ve çevresindeki mülteci kamplarında siyonist işgal güçlerine karşı mücadeleyi etkili bir şekilde sürdürüyor. Mücadelenin ağırlıklı olarak Tulkerem Mülteci Kampı'nda yoğunlaştığı belirtiliyor.  

Görüntülenme: 230 Tarih: 06 Mayıs 2024 10:32
TULKEREM'DE DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

Kassam Tugayları, farklı direniş gruplarının askeri kanatlarından mücahit kardeşleriyle birlikte Tulkerem Mülteci Kampı'na baskın düzenleyen işgal güçlerine karşı zorlu bir mücadele verdiklerini açıkladı.

Direnişçiler işgal güçlerinin Tulkerem'in doğusundaki Anbeta kasabasından geçtiği sırada üzerlerine el yapımı patlayıcılar attılar.

Tulkerem Mülteci Kampı'nda da işgal güçlerinin üzerine yoğun bir şekilde el bombaları attıkları ve otomatik silahlarla ateş ettikleri belirtildi. Mücahitler, işgalcilerin baskın ve saldırılarına karşı savunmayı sürdürdüklerini dile getirdiler. 

İşgal güçleri Tulkerem şehrine ve yakınındaki Nuruşems ve Tulkerem mülteci kamplarına baskınlar düzenlemiş, altyapıyı tahrip etmişlerdi. Ayrıca bazı caddeleri kazarak büyük zarar vermişlerdi. 

İki günden beri devam eden Tulkerem kuşatmasında şimdiye kadar meydana gelen çatışmalarda Filistinlilerden 5 kişinin şehit edildiği haber verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar