FİLİSTİNLİ CERRAH DR EBU SİTTE'NİN FRANSA'YA GİRİŞİ ENGELLENDİ

İsrail vahşetini kınayan Filistinli cerrah Dr. Ebu Sitte'yi susturmaya yönelik sistematik çaba sürüyor. Fransız Senatosunda konuşma yapacak olan Ebu Sitte, ülkeye alınmadı. 

Görüntülenme: 230 Tarih: 04 Mayıs 2024 15:12
FİLİSTİNLİ CERRAH DR EBU SİTTE'NİN FRANSA'YA GİRİŞİ ENGELLENDİ

Siyonist rejimin başlattığı soykırım harekatının ilk haftalarında Gazze hastanelerinde gönüllü olarak çalışan ünlü Filistin asıllı İngiliz vatandaşı hekim Gassan Ebu Sitte'nin Charles De Gaulle Havaalanı'nda Fransa'ya girişinin engellendiği bildirildi.

Fransız Senatosu önünde konuşma yapması planlanan Ebu Sitte, yetkililerin Almanya tarafından Avrupa'ya girişine getirilen bir yıllık yasağı gerekçe gösterdiğini belirtti.

Ebu Sitte, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Charles De Gaule havaalanındayım. Fransa'ya girmeme engel oluyorlar. Bugün Fransız Senatosunda konuşma yapmam gerekiyordu. Almanların Avrupa'ya girişime 1 yıl yasak koyduğunu söylüyorlar," dedi.

Bir başka paylaşımında Ebu Sitte, 'Kale Avrupası'nın soykırımın tanıklarını susturmaya çalıştığına dikkat çekti.

Eş zamanlı olarak insan hakları aktivisti Salih Hamuri, Lübnan merkezli el-Meyadin televizyonuna verdiği demeçte, Dr. Gassan Ebu Sitte'nin Charles De Gaulle Havaalanında Almanya'nın girişini yasaklama kararından haberdar edildiğini doğruladı.

Hamuri, ayrıca Ebu Sitte'ye Avrupa ülkelerine girişinin kapsamlı bir şekilde yasaklandığının bildirildiğini ifade etti. Hamuri, Ebu Sitte'nin cep telefonuna el konulduğu bilgisini de verdi.

Hamuri'nin aktardığına göre Ebu Sitte'nin alıkonması, Almanya'nın kısa süre önce aldığı bir yıl süreyle Schengen bölgesine girişini yasaklama kararının ardından geldi.

Nisan ayında Berlin makamları, Ebu Sitte'nin katılması planlanan Filistin Kongresi başlıklı bir konferansı basarak aniden elektrikleri kesmiş ve hafta sonu süren etkinliği sona erdirmişti.

Konferans, Almanya'nın Siyonist rejime silah ihracatı ve Filistin davasıyla dayanışma ifadeleri gibi çeşitli konuları ele almayı amaçlıyordu.

Dr. Ebu Sitte, uzun süren sorgulamanın ardından Alman hükümetinin ülkeye girişini zorla engellediğini duyurdu.

YDH

Yorumlar