AVRUPA-AKDENİZ İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

Akdeniz-Avrupa insan hakları izleme örgütü yayınladığı bildiride Gazze'de 13 bin kişinin kaderinin belirsiz olduğunu ve kimsenin onların başına ne geleceğini bilemediğini vurguladı. 

Görüntülenme: 142 Tarih: 11 Nisan 2024 00:37
AVRUPA-AKDENİZ İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ GAZZE RAPORUNU AÇIKLADI

Avrupa- Akdeniz bölgesi İnsan Hakları İzleme Örgütü  yayınladığı raporda  Gazze'de enkazların kaldırılması ve enkaz altında kalanları kurtarmak için özel timlerin ve mekanizmaların acil olarak oluşturulmasını ve binlerce kimliksiz bedenin aranmasına başlanmasını istedi. 

Bu uluslararası insan hakları örgütü  sitesinde yayınladığı bildiride zaten bölgede çalışan enkaz arama kurtarma timlerinin güvenliğinin sağlanması için Siyonist Rejim'e küresel bir baskının yapılması da istendi. 

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü raporunda şunları da ekledi: "13.000'den fazla Filistinli Gazze'de ya binaların yıkıntıları altında ya da isimsiz toplu mezarlarda ya da İsrail ordusu tarafından kaçırılmış durumda ve bunların akıbeti hâlâ bilinmiyor." .

Bu insan hakları kuruluşu, kayıp tahminlerine ve ilk raporlara göre rakamın 13 bin olduğunu, saldırıların devamı dikkate alındığında bu rakamın bundan daha fazla olabileceğini, diğer taraftan İsrail ordusunun Gazze'de kaçırılanların isimlerini açıklama yönünde herhangi bir kararı olmadığını da belirtti. 

Raporun devamında, son günlerde işgalci ordunun Şifa ve Han Yunus Hastanelerinden çekilmesiyle birlikte kurtarma ekiplerinin temel imkanlarla 422 Filistinlinin cenazesini enkaz altından çıkarabildiği belirtildi. 

tesnim

Yorumlar