THE WASHİNGTON POST: İSRAİL ORDUSU HAMAS'I YOK EDEMEZ

İşgal güçleri, Refah'ta Hamas militanlarına yönelik bir saldırının savaşın en zorlarından biri olabileceğini ve haftalarca sürebileceğini söylerken Amerikalı yetkililer operasyonun bir felaket olacağı konusunda uyardı. 

Görüntülenme: 179 Tarih: 28 Mart 2024 13:30
THE WASHİNGTON POST: İSRAİL ORDUSU HAMAS'I YOK EDEMEZ

Amerikan gazetesi The Washington Post'a göre, Hamas ve müttefikleri kapasitelerinin bir kısmını koruyor bu da savaş yeni bir aşamaya geçerken İsrail ordusunda stratejik bir belirsizliğe yol açıyor.

İşgal güçleri Hamas'ın 24 taburundan 20'sinin "dağıtıldığını" iddia ediyor. The Washington Post'a göre, parçalanmış olmak, yok olmak anlamına gelmez; geri kalan unsurlar hâlâ varlığını sürdürebilir. Kuzeyde son dönemde yaşanan yoğun çatışmalarda görüldüğü gibi, Hamas direnişçileri ölümcül savaşlara girişme yeteneklerini kanıtladı.

Ancak işgal güçleri yakında odak noktasını, Mısır sınırı boyunca uzanmış kumlu şerit olan güneydeki Refah şehrinde bulunduğunu söylediği dört tabura ve aynı zamanda yaklaşık 1,4 milyon yerinden edilmiş Filistinliye de ev sahipliği yapan bölgeye çevirebilir. 

İşgal ordusu bu operasyonun tamamen güvenlik amaçlı olduğunu iddia ederken Amerikalılar bunun bir felaket olacağı konusunda uyarına bulundu.

İsrailli yetkililer, yaklaşık altı ay süren çatışmaların ardından İsrail ordusunun şeridin tam kontrolünü sağlayamayabileceğini itiraf etti.

İşgal güçleri, bölgenin çevresi boyunca ve şeridi ikiye bölerek kuzeyi güneyden ayıran yeni inşa edilmiş bir koridor boyunca konumlanıyor ancak siviller bölgede gün geçtikçe daha az İsrail askeri olduğunu söylüyor. 

YDH

Yorumlar