GAZZE'DE 3 ÜST DÜZEY POLİS ŞEHİD OLDU

Gazze Şeridi’nde anarşi ve karmaşanın yayılmasını ve insani yardım dağıtımı organizasyonunun başarısız olmasını isteyen işgal ordusu 24 saat içinde üst düzey üç polis yetkilisini şehit etti. 

Görüntülenme: 108 Tarih: 20 Mart 2024 23:52
GAZZE'DE 3 ÜST DÜZEY POLİS ŞEHİD OLDU

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin En-Nuseyrat Polis Merkezi Müdürü Yarbay Muhammed El-Beyumi’yi ve beraberindekileri bindikleri araca hava saldırısı düzenleyerek şehit ettiğini belirtti.
 

El-Beyumi’yi hedef alan saldırıda ayrıca iki çocuğun da şehit olduğu ifade edildi.
 

İşgal güçleri Kuzey Gazze Polis İstihbaratı Müdürü Yarbay Raif El-Benna’yı evine hava saldırısı düzenleyerek şehit etti. Saldırıda El-Benna’nın eşi de şehit oldu.
 

Kaynaklar, El-Benna’nın Kuzey Gazze’deki Cibaliya beldesine ve Cibaliya Kampı’na insani yardım girişinden sorumlu olduğunu bildirdi.
 

İşgal güçleri Pazartesi günü de Gazze kentindeki Eş-Şifa Hastanesi’ne düzenlediği baskın sırasında Gazze Polis Teşkilatı Operasyonlar Müdürü Tuğgeneral Fayik El-Mebhuh’u şehit etmişti.
 

El-Mebhuh, insani yardımların Gazze’nin kuzeyine ulaşması için aşiretler ve UNRWA arasındaki koordinasyonu yürütüyordu.
 

Hükümet Enformasyon Ofisi, El-Mebhuh’un tamamen sivil ve insani bir görevi yerine getirdiğini belirterek, uluslararası hukuka göre Filistinli tuğgeneralin öldürülmesi değil korunması gerektiğine dikkat çekti.
 

Hükümet Enformasyon Ofisi, işgal güçlerinin bu gibi cinayetlerinin ve katliamlarının, sivilleri öldürmesinin ve insani yardım faaliyetlerinde bulunanları hedef almasının Gazze Şeridi’nde karmaşa çıkarmak ve güvenlik boşluğu oluşturmak, Gazze kentinde ve kuzeyinde yaşayan yüz binlerce insana insani yardımların ulaşmasını engellemek istediğinin göstergesi olduğunu bildirdi.
 

El-Mebhuh’un şehit edilmesinin dört ay sonra Gazze’nin kuzeyine 15 tır insani yardımın ulaşmasından iki gün sonra gerçekleştiğine dikkat çeken Hükümet Enformasyon Ofisi, suikastın işgal güçlerinin bölge halkını aç bırakmakta ve yardımların ulaşmasını engellemekte kararlı olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar