YEMEN ORDUSU YENİ ANGAJMAN KURALLARINI AÇIKLADI

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı, yaptığı konuşmada ABD ve İngiltere'ye karşı yeni angajman kurallarını açıkladı. 

Görüntülenme: 126 Tarih: 17 Mart 2024 01:30
YEMEN ORDUSU YENİ ANGAJMAN KURALLARINI AÇIKLADI

Yemen Savunma Bakanı Tümgeneral Muhammed Nasır el-Atıfi, “Vaat edilen gün” adı verilen askeri tatbikatta yaptığı konuşmada, "Amerikalıların, İngilizlerin, Siyonistlerin ve onların yörüngesindekilerin ağır bir bedel ödeyeceği yeni angajman kurallarını zorla dayatıyoruz" dedi.

El-Mesire’nin bildirdiğine göre, "Yemen, haklarını alma ve yalnızca güçlülere saygı duyan uluslararası toplumla başa çıkma yeteneğine sahiptir. Aksa Tufanı Operasyonu'nu desteklemek için vaat edilen fetih ve kutsal cihad savaşı zaferle sonuçlanacak ve kaçınılmaz olarak Yeni Dünya Düzeni ile birlikte jeopolitik değişime yol açacaktır."

el-Atıfi şöyle devam etti: “Yemenliler savaşçı ve saldırgan değiller, ancak Gazze'de tanık olduğumuz vahşet, Yemen ulusu da dahil olmak üzere özgür insanları pozisyonlarını ilan etmeye sevk etti. Yemen'in nefret edilen ve gasıp Siyonist rejimle savaşa girmesi ve ona yönelik denizdeki kuşatması milli, İslami ve insani bir karardır.”

Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin “Siyonist rejimle ilgili gemilerin geçişini önlemeye devam ettiğini” vurgulayan el-Atıfi, “Herkesin şunu anlaması gerekir. Bu, Siyonist düşmanla savaşımızın net olduğu ve onu deniz yoluyla ablukaya almaya devam ettiğimiz anlamına geliyor.” dedi.

el-Atıfi, Yemen Donanması'nın ABD ve İngiliz askeri ve ticari gemilerine yönelik operasyonlarının durdurulmayacağını da vurguladı.

ABD ve İngiltere'yi ABD'nin Yemen sularındaki etkisine son vermeye çağıran el-Atıfi şunları söyledi: "Washington, Londra ve onlarla aynı çizgide olan herkesin, denizlerimiz ve karasularımız üzerindeki egemenliğin göz ardı edilemeyeceğini anlamasını sağlayacağız."

YDH

Yorumlar