MESCİD-İ AKSA'DA GÖRKEMLİ CUMA NAMAZI

Siyonist işgal güçlerinin tüm engellemelerine rağmen bugün (15 Mart) mübarek Ramazan ayının ilk Cumasında Cuma namazı için büyük bir kalabalık toplandı. 

Görüntülenme: 189 Tarih: 15 Mart 2024 13:37
MESCİD-İ AKSA'DA GÖRKEMLİ CUMA NAMAZI

İşgal hükümetinin Ramazan öncesinde Mescidi Aksa üzerindeki ablukayı artırma yönünde kararlar almasına ve Mescidi Aksa'ya ulaşmakta kullanılan yollara yüzlerce polis yığmasına, Batı Şeria bölgesinden Kudüs'e geçişleri engellemek için de birçok yere askeri kontrol noktası koymasına rağmen Müslümanlar, Mescidi Aksa üzerindeki ablukanın kırılması yönünde yapılan çağrılara ses vererek Cuma namazı için buraya akın etti. Böylece Ramazan ayının ilk Cumasında Cuma namazı için Mescidi Aksa'da 80 bin kişilik bir cemaat toplandı. 

Ramazan'ın ilk Cumasında Mescidi Aksa'da Cuma hutbesini okuyan Şeyh İkrime Sabri, Mescidi Aksa üzerinde hiçbir şekilde pazarlık yapılamayacağını ve onun bir zerre miktarı toprağından bile taviz vermenin mümkün olmadığını hatırlattı. 

Sabri, insanların büyük kalabalıklar halinde Mescidi Aksa'ya akın etmelerinin buraya el sürmeye kalkışanlara çok önemli bir mesaj olduğunu vurguladı. 

Mescidi Aksa'nın uluslararası sisteme göre yönetilemeyecek derecede üstün olduğunu ve şartlar ne olursa olsun buranın açık kalacağını belirten İkrime Sabri, Gazze'deki olaylara da temas etti ve; "Gazze'de olanlara ve oradaki katliamları durduracak, oranın halkına yardımcı olacak kimsenin bulunmamasına çok üzülüyoruz." diye konuştu. 

Siyonist işgal rejiminin Gazze'de soykırım savaşına paralel olarak ablukaya aldığı Mescidi Aksa'daki bu ablukanın kaldırılması ve yeniden burada on binlerce insanın toplanabilmesi için haftalardan beri kampanyalar yürütülüyordu. Bu kampanyalara karşı işgal hükümeti de Ramazan ayında Mescidi Aksa'ya girişlerin zorlaştırılması için yeni uygulamalara başvurma yönünde kararlar almıştı. Ancak işgal hükümetinin kararları ters tepti ve insanlar Mescidi Aksa ablukasının kırılması için yapılan çağrılara daha büyük bir ilgi gösterdi. Böylece Ramazan ayının ilk Cumasında büyük kafilelerle, akın akın buraya koştular. İşgal güçleri de bu insan selinin önünde duramadığı için Mescidi Aksa'ya girebilenlerin sayısını artırmak zorunda kaldı.

Bugün sabah namazında da Mescidi Aksa'da kalabalık bir cemaat oluşmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar