KATİL NETANYAHU'NUN İRAN KORKUSU

Siyonist rejimin Başbakanı Pazar günü Amerika’nın ABC kanalına verdiği röportajda, iki devletli çözümün Filistinlilerin İran'la askeri bir anlaşma imzalayıp füze ithal etmeye başlayabileceği anlamına geldiğini söyledi. 

Görüntülenme: 246 Tarih: 12 Şubat 2024 10:26
KATİL NETANYAHU'NUN İRAN KORKUSU

Siyonist rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu Pazar günü yaptığı açıklamada, bu rejim ordusunun Philadelphia'nın kuzey ekseninde temizlediği alanların Refah'ta sivillerin yerleşmesine olanak sağladığını ve İsrail’in de bunu planladığını söyledi.

Netanyahu şu ifadelerde bulundu: ‘İki devletli çözüm, Filistinlilerin bir orduya sahip olabileceği, İran'la askeri anlaşmalar imzalayabileceği ve füze ithal edebileceği anlamına geliyor.

Filistinlilerin İsrail'i tehdit edebilecek hiçbir gücü olmamalıdır.

Gazze dâhil Batı Ürdün bölgesinin güvenlik kontrolü İsrail'in elinde kalmalıdır.’

Gazze'ye yönelik savaşta 128 gün geçti ve işgalci İsrail rejimi ordusunun kayıpları arttı ve bu durum, işgalci Siyonistlerin askeri tabur ve tugaylarının geri çekilmesine neden oldu. Geçtiğimiz günlerde Hamas'ın ateşkes şartlarını reddeden Netanyahu, kara saldırısını Refah'a kadar sürdüreceğini ve önümüzdeki iki hafta içinde güney Gazze kentinde operasyonlara başlayacağını iddia etmişti.

Bu karar birçok protestoya neden oldu ve hatta İsrail ordusunun yetkilileri bile buna karşı çıktı. Siyonist rejim Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi şunları vurguladı: “Refah'taki operasyonlar, tahliye operasyonları ve Mısır ile koordinasyon da dâhil olmak üzere uygun koşulların sağlanmasını gerektiriyor."

Siyonist İsrail rejimi Başbakanı Binyamin Netanyahu dün ABD’nin ABC Kanalına verdiği röportajda şu iddialarda bulundu: ‘Sivillerin bölgeyi terk etmeleri için güvenli bir yol sağlayacağız. Refah'a girmemek, savaşta yenilgi ve Hamas'ın orada kalması demektir.’

rasthaber

Yorumlar