EMİR ABDULLAHİYAN: ABD İSRAİL'İ DESTEKLEMEKTEN VAZGEÇMELİ

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Lübnan ziyaretinin başında Hizbullah'ın tutumuna vurgu yaptı. 

Görüntülenme: 136 Tarih: 10 Şubat 2024 10:24
EMİR ABDULLAHİYAN: ABD İSRAİL'İ DESTEKLEMEKTEN VAZGEÇMELİ

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan, Lübnan Hizbullah hareketinin caydırıcı ve etkili rolünü nezaketle oynadığına dikkat çekerek şunları söyledi: "Amerika İsrail'i desteklemeyi bırakmalıdır."

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bölgesel ziyaretinin ilk durağı olarak Lübnan'ın başkenti Beyrut'u ziyaret etti. 

Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan, Beyrut'a varır varmaz hükümet yetkililerine ve Lübnan'ın direnişine teşekkür ederek şunları söyledi: "Dört ay süren Siyonist soykırımın ardından bugün Tel Aviv'in ilan ettiği hedeflerden hiçbirine ulaşamadığını gördük."

Filistin ve Lübnan'daki direniş liderlerinin hem eylem hem de siyaset alanında incelik ve bilgelikle hareket ettiklerine dikkat çeken Emir Abdullahiyan, şunları söyledi: "Şahit olduklarımız, Allah'ın izniyle ve Filistin direnişinin gücüyle gerçekleşti. Lübnan ve bölgedeki direniş gücü ortada. Bugün, muzaffer Filistin direnişinin Hamas adına siyasi bir planı masaya koyduğunu görüyoruz. ABD'ye Gazze'ye yönelik soykırım ve cinayette Siyonistleri desteklememesini söyledik." 

Amerika'nın soykırımcı rejime verdiği desteği derhal bırakması gerektiğini vurgulayan Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan "Savaşın çözüm olmadığını başından beri yüksek sesle duyurduk. ABD'nin Netanyahu'ya verdiği desteğin devam etmesi kesin bir başarısızlıkla sonuçlanacak. İsrail rejimi, Amerika'yı Ortadoğu'da savaş bataklığında boğmanın peşinde." dedi. 

Son olarak Emir Abdullahiyan şunları söyledi: "Hizbullah, caydırıcı ve etkili rolünü nezaketle ve cesurca oynadı. Bölgedeki Filistin direnişinin ve Lübnan direnişinin tüm şehitlerini selamlıyoruz. İran'ın Lübnan'ın ordusuna, hükümetine, direnişe ve aziz halkına sıcak selamlarını iletiyoruz. İran direnişe ve Lübnan'a güçlü desteğini sürdürecek. Biz Lübnan'ın güvenliğini İran'ın ve bölgenin güvenliği olarak görüyoruz."

tesnim

Yorumlar