YEMEN BAŞBAKANI ABDULAZİZ BİN HABTUR'DAN DİRENİŞ EKSENİ AÇIKLAMASI

Yemen Başbakanı, Direniş Ekseni'nin Batı Asya bölgesinde ortaya çıkışının ve yükselişinin köklerinin, Ayetullah Humeyni'nin anti-Siyonist vizyon ve fikirlerinden kaynaklandığını söyledi. 

Görüntülenme: 144 Tarih: 06 Şubat 2024 23:30
YEMEN BAŞBAKANI ABDULAZİZ BİN HABTUR'DAN DİRENİŞ EKSENİ AÇIKLAMASI

Sana Ulusal Kurtuluş Hükümetinin geçici Başbakanı olan Abdulaziz Bin Habtur, İran medyası Press TV'nin “Yüz Yüze” programına verdiği özel röportajda, Direniş Ekseni’nin kökleri ve gelişimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bin Habtur, “Gazze Şeridi'ndeki Filistin direnişinin, İsrail saldırganlığına karşı bugün gösterdiği gücün, İmam Humeyni'nin ideolojisinden kaynaklandığını” söyledi.

Bin Habtur şöyle devam etti: “İmam Humeyni 75 yıl önce kurulan Siyonist projeyi çürütmek için geldi. Bugün direniş, bu seçkin alim ve İran devriminin liderinin vizyonunu esas alıyor.”

Habtur açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Filistin'deki direnişin dört aydır devam ediyor. İran İslam Cumhuriyeti, Suriye'deki kardeşlerimiz ve Direniş Ekseni'nin geri kalanı dışında hiçbir Arap ülkesi veya Arap ordusu tarafından desteklenmediğini görüyorsunuz. Bunlar İmam Humeyni'nin fikirlerinden çıkan tohumların verdiği meyvelerdir. Onun fikirleri olmasaydı, Filistin direnişi, İsrail'e karşı bu kadar güçlü bir şekilde duramazdı.”

Yemen başbakanı ayrıca, Ayetullah Humeyni'nin Batı hegemonyası ve İsrail sömürgeciliği karşısındaki çabalarından ve mücadelesinden bazı örneklere dikkat çekti.

Abdulaziz Bin Habtur açıklamasında şu örneklere yer verdi: “İmam Humeyni'nin ilk adımı, Amerikan ve İsrail büyükelçiliklerini kapatıp Filistin büyükelçiliğini açmak oldu. Bu, İslam topraklarındaki tüm özgür halklara, durumun değiştiğine dair bir çağrıydı.”

Ayetullah Humeyni tarafından ilan edilen Kudüs Günü fikrinin o günden beri kutlandığını ve Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü’nün ortaya çıktığını sözlerine ekledi.

Habtur sözlerine şu şekilde sonlandırdı: “İmam Humeyni siyasi, kültürel ve dini bir projesi olan ve Arap dünyasını kontrol eden Batı'nın hegemonyasına son vermeyi düşünen bir adamdı.”

YDH

Yorumlar