NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİD OLDU

Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrinin doğusundaki Beytu Furik askeri kontrol noktasında işgalci askerlere yönelik silahlı saldırı eylemi gerçekleştiren bir Filistinli genç işgal güçleri tarafından şehit edildi.  

Görüntülenme: 234 Tarih: 06 Şubat 2024 07:28
NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİD OLDU

İşgalci askerlerin eylemi gerçekleştiren gence ateş ettikleri ve ambülansların kendisine yaklaşmasına engel oldukları, hayatını kaybettiğinin kesinleşmesine kadar da bu şekilde yerde kanları akar halde terk ettikleri bildirildi. 

Olay sebebiyle işgal askerlerinin Beytu Furik askeri kontrol noktasını trafiğe kapattıkları ve bu yüzden civarda büyük bir trafik tıkanmasının yaşandığı haber verildi. 

Olay üzerine işgal ordusu bölgeye takviye güçler gönderdi. 

Siyonist işgal rejiminin Batı Şeria ve Kudüs'teki askeri şiddeti artırmasına karşılık olarak son dönemde bu bölgede direniş eylemlerinde de artış olduğu, 2024'ün başından itibaren gerçekleştirilen eylemlerde 4 işgalci askerin öldürüldüğü, 37 asker veya yerleşimci teröristin de yaralandığı bilgisi verildi. 

Filistin Bilgi Merkezi'nin hazırladığı aylık rapora göre Ocak 2024'te bölgede 569 adet nitelikli ve kitlesel eylem gerçekleştirildi. Bunların içinde 70 adet silahlı saldırı ve 60 adet silahlı çatışma eylemi yer alıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar